Er zijn nogal wat keuzes als je naar een coole drone op zoek bent. DJI heeft op dit moment echter een behoorlijk interessante line-up. Maar als de wereld van drones nieuw voor je is, dan kan het een beetje overweldigend zijn om te beslissen welke DJI drone het beste bij jou past. 



De drones kunnen niet alleen van een paar honderd euro tot enkele duizenden variëren. Maar als jij daarnaast probeert uit te vinden welke functies je echt nodig hebt. Zoals de cameraspecificaties. Dan kan het allemaal wel een beetje ingewikkeld en overweldigend worden. 



Dus die vraag: “welke DJI drone voor jou geschikt is”. Die is niet echt gemakkelijk te beantwoorden. Dit omdat de behoeften en wensen van iedereen een beetje anders zijn. Bovendien hebben we allemaal verschillende budgetten. Dus er is niet echt een kant-en-klaar antwoord.



3 belangrijke vragen voor de aanschaf van een DJI drone 

Als het gaat om het kopen van een DJI drone, dan zijn er waarschijnlijk drie belangrijke vragen die jij jezelf eerst moet stellen. Dit zijn dingen waar je rekening mee moet houden voordat jij beslist welke drone voor jou geschikt is. 



De prijs van de DJI drone. De eerste is de prijs. Want we hebben allemaal een budget van wat we aan een DJI drone kunnen uitgeven. Je kunt je misschien geen van de duurdere drones veroorloven. Of misschien wil je gewoon niet zoveel geld uitgeven. Zeker als je er niet zeker van bent of je van de hobby gaat genieten. 



De regels en voorschriften voor drones in jouw land. Het volgende waar jij rekening mee moet houden, zijn de regels en voorschriften in jouw land. Elk land heeft immers een andere regelgeving als het om de gewichtsklasse gaat. Dat kan daardoor dus een zeer belangrijke doorslaggevende factor zijn. 



De functies en mogelijkheden van elke DJI drone. Ten slotte is het derde punt: de functies en mogelijkheden van elke DJI drone. Wat wil je met je drone doen? Ben je van plan om veel te gaan nachtvliegen, nachtfotografie of videografie? Is vliegtijd belangrijker voor jou dan de videokwaliteit? Dit zijn allemaal belangrijke dingen die jij bij  jezelf moet afvragen.



De DJI Mini drones: DJI Mini 3 Pro en DJI Mini 3 

De DJI Mini serie (2 & 3) is een prima keuze om aan te schaffen, omdat jij je in sommige landen dan geen zorgen over de regelgeving hoeft te maken. Ze zijn compact en met minder dan 250 gram licht van gewicht. Daardoor zijn ze makkelijk mee te nemen. En ze zijn voor de meeste mensen betaalbaar.



De DJI Air 2S 

Een andere goede optie is DJI Air 2S. Deze DJI drone kost ongeveer 1.000 euro voor de basiskit. Hoewel deze drone aan het verouderen is, is het nog steeds zeer capabel. Het belangrijktste voordeel van een dergelijke Dji drone ten opzichte van zoiets als de DJI Mini 3 is de camera.



De Mini 3 serie wordt met een redelijk goede sensor geleverd. Het heeft bovendien een diafragma van 1.7, wat echt wel goed is. Maar met de DJI Air 2S krijg je een 1 inch sensor. Dus al je foto’s en video’s worden zo een beetje beter. 



Een ander voordeel van een DJI drone zoals de Air 2S is dat deze iets beter in de wind handelt. Dat komt omdat deze drone iets meer gewicht heeft. Het is voor ongeveer een half uur vliegtijd geschikt.



De DJI Mavic 3 

De volgende drone die je misschien wilt overwegen, is het vlaggenschip van de DJI drone. En dat is de DJI Mavic 3. Er zijn echter een aantal verschillende configuraties en de prijs daarvan varieert nogal. 



De DJI Mavic 3 is voor drie kwartier vliegtijd geschikt. Dat is ongeveer hetzelfde als de Mini 3 serie, maar behoorlijk wat meer dan de Air 2S. 



En je krijgt een heuze Hasselblad camera met een veel grotere sensor en een variabel diafragma. Dit is gewoon een veel betere camera. Dus als je veel ‘s nachts wilt gaat filmen, dan is dit zeker de camera die je wilt kiezen…



Heb jij moeite om de beste DJI drone voor jou te kiezen? Hopelijk heeft de bovenstaande info dan iets geholpen. Zo helpt GoPro-Mania je ietsje meer dan enkel accessoires voor jouw DJI drone.



DJI DRONE

Bron: dronexl