Hoortoestellen bestaan al heel lang en de technologie ervan is behoorlijk gevarieerd. Je hebt immers  de keuze uit een breed scala aan vormen, soorten hoortoestellen en geluidskwaliteiten. Daaruit moet je dan uiteraard het beste hoortoestel voor jou uitkiezen.



Hoe werkt hoortoestel? 

Geluid verplaatst zich in golven. Dus wanneer jij een geluid versterkt, dan vergroot je ook automatisch de grootte van de geluidsgolf. Je behoudt hierbij de vorm van de golf, maar maakt hem gewoon veel groter. Het zijn met andere woorden dezelfde trillingen, maar dan enkel versterkt. 



Hoortoestellen gebruiken een microfoon om het geluid om je heen op te vangen. En gebruiken vervolgens een elektrisch signaal om deze geluiden voor jouw oor of oren te versterken.



Het voordeel van een digitaal hoortoestel 

Bij hoortoestellen wordt het audiosignaal continu elektronisch versterkt. Veel analoge hoortoestellen kunnen tegenwoordig al op een slimme manier achtergrondgeluid wegfilteren. Zoals het verkeer, vliegtuigen en zelfs oceaangolven als jij in de buurt van een strand bent of woont. 



Analoge hoortoestellen geven een uitstekende geluidskwaliteit. Maar de digitale hoortoestellen van GoPro-Mania helpen de geluidsfiltering en scherpte naar een compleet nieuw niveau te tillen! 



Deze digitale hoortoestellen gebruiken net als analoge hoortoestellen een microfoon en een elektronisch signaal. Maar waar analoge hoortoestellen de oorspronkelijke geluidsgolf alleen maar vergroten, bootsen digitale hoortoestellen de geluiden in een digitale reproductie van de geluidsgolf na. 



De voordelen van dit digitale geluid zijn talrijk. Het belangrijkste voordeel is echter dat het digitale geluid in veel grotere mate gemanipuleerd, opgeschoond, aangescherpt en voor de drager verduidelijkt kan worden. Dan met analoog geluid het geval is. 



Dit betekent dus dat je zo meer kunt horen van wat jij wilt horen. En minder van wat je niet wilt horen.



Een hoortoestel ondersteunt meer dan alleen jouw gehoor 

Denk er eens over na waarom jij een hoortoestel draagt of wilt dragen. Jouw eerste reactie kan dan zijn dat je beter wilt horen. Maar waarom wil jij jouw gehoor verbeteren? De twee belangrijste redenen zijn dan veelal: communiceren met je dierbaren en actief in jouw leven zijn. 



Hier is echter een klein lijst met nog wat meer voordelen die een hoortoestel te bieden heeft: 



Een hoger volume en duidelijkere geluiden. Een hoortoestel kan de geluiden natuurlijk harder maken, maar ze maken de geluiden ook scherper. Zodat jij je niet hoeft in te spannen om deze geluiden te onderscheiden. 



Een modern technologie. De hoortoestellen hebben in de afgelopen decennia een lange weg afgelegd. En bieden daardoor nu tal van extra voordelen.



Beter socialiseren. Je hoeft je geen zorgen meer te maken dat jij anderen moet vragen om zichzelf te herhalen. Of in een lawaaierige omgeving gesprekken bij te houden. Laat je GoPro-Mania hoortoestel nu gewoon het werk voor jou doen. 



Een cognitieve verbetering. Je hersenen verliezen hun cognitieve vaardigheden als ze niet alle geluiden horen die ze zouden kunnen horen. Hoortoestellen helpen jouw hersenen dit opnieuw te trainen. Om zo die neuropathways aangenaam op gang te brengen. En jouw geest prettig scherp te houden. 



Het kiezen van een hoortoestel kan, met zoveel stijlen en opties, soms een tijdrovend proces zijn. Want ben je enkel op zoek naar een discreet hoortoestel, of wil je gewoon iets met meer power? Van volledig onzichtbare in-ear stijlen tot modellen die achter je oren passen, er is bij GoPro-Mania altijd een perfect hoortoestel met jouw naam erop! 



Bronnen: northshorehearingpc & hearingassociatesmc

HOORTOESTEL