Om een aangename (korte) pauze in de hectiek van jouw drukke leven in te lassen, is er niets beters dan te gaan vissen. Of eventueel op een (langere) visreis te gaan. Het wordt hoe dan ook een geweldige trip of reis om met je familie en vrienden te beleven. 



Vissen is immers de meest verrijkende activiteit die ons allemaal aangenaam helpt onze geest op te frissen. En tegelijkertijd de stress van ons dagelijks leven weg te nemen. Maar voor een goede vangst moet je in de lente wel op de juiste momenten van de dag met het juiste visaas vissen.



De beste tijden om in de lente te vissen 

De vissen bijten niet in de vroege ochtend. Want het water is koud en warmt niet echt op omdat de zon laag staat en de stralen ervan op het water weerkaatsen. 



De vissen bijten af en aan in de late ochtend - vroege middag. Het water begint nu meer op te warmen omdat de zonnestralen het water beginnen binnen te dringen. 



De vissen eten veel in de middag - vroege avond. Dit komt omdat hun metabolisme en spijsvertering nu flink op gang worden gebracht. Het water is ook warmer omdat de zon recht boven je hoofd staat. 



Daarnaast is het van top belang om de juiste visplek te vinden. Maar als jij naar een echt gedenkwaardig hengelavontuur op zoek bent. Dan zijn de beste plekkenmisschien ergens anders dan bij jou in de buurt te vinden. Je zou in dat geval aan een heuse visvakantie kunnen denken.



De beste visplekken in Europa 

Hieronder vindt u de vijf beste visplaatsen van Europa om ultiem van te genieten. Bekijk ze en kies er een uit voor je volgende visavontuurreis. 



Ijsland. Vissen, en dan vooral ijsvissen, is de populairste activiteit in Reykjavik. Dit vulkanische landschap en de pure isolatie bieden jou zonder meer een geweldige mogelijkheid om te vissen. Je kunt hier ook extra visspullen huren, zoals een molen of hengel, als je geen grote spullen mee wilt nemen. 



Als je graag op grote bruine forellen wilt vissen, ga dan naar het Thingvallavatn meer. Maar je moet echt de oceaan op om op andere soorten te vissen, zoals heilbot, koolvis of schelvis. Daarnaast is het vangen van zalm ook een grote attractie van IJsland. 



Frankrijk. Onze volgende mogelijke bestemming is Frankrijk. Dit is gewoon een heerlijke plek om te vissen. De meest prominente locatie daarvoor is Lac Du Bourget, het grootste en diepste meer van Frankrijk. Er zijn meer dan 30 vissoorten in dit meer te vinden. Zoals forel, snoek, baars en snoekbaars. 



Bassin d’Arcachon is echter populairder voor zeevissen. Andere fijne plaatsen om in Frankrijk te vissen zij de La Rance rivier en Alder. Er zijn hier ook fijne gezinscampings voor de visreis te vinden. 



Ierland. Galway heeft veel meren vol met verschillende soorten vis. Waardoor dit zonder twijfel de beste visplek van Europa is! Als je echter liever naar het noorden van Ierland wilt reizen, dan kun je ook naar Lough Corrib Lake gaan. Want die zit vol met zalm, zeeforel en bruine forel. 



En als je het wilt, dan kun je in Ierland bovendien van het vissen op haaien genieten. Ga daarvoor naar de Aran eilanden. 



Italië. Als je erover denkt om naar Italië te gaan, dan heb je voor een andere fijne visplek van Europa gekozen. Le Marche is een geweldige regio om geweldig te vissen. En er zijn daarnaast diverse mooie meren in Italië voor het vangen van snoek en forel. 



De Po, de grootste Italiaanse rivier, bevat enorme meervallen die absoluut de aandacht van elke visser zullen trekken. De rivieren van Toscane zijn trouwens de allerbekendste vissersplaatsen. En voor het vissen op forel of vlagzalm zijn Lima en Sieve de belangrijkste gebieden in Italië. Sicilië en Sardinië staan vooral bekend om het zeevissen.



Nog een laatste vis opmerking... 

Als je lievers ergens anders geweldige viservaringen wilt opdoen. Dan is dat niet zo’n probleem. Want er zijn in Europa zeer veel prachtige visplekken om van te genieten. Dus als je er klaar voor bent en misschien zelfs al plannen voor je reis hebt gemaakt. Bereid je dan optimaal met je GoPro-Mania gear voor op jouw onvergetelijke vistrip! 



FISHING

Bronnen: takemefishing & wellingtonworldtravels