Je actiecamera, zoals een GoPro, gaat uiteraard altijd met jou op je grootste avonturen mee. Hierdoor wordt het keer op keer aan stof, water en mogelijke krassen blootgesteld. En kan het zelfs een paar keer een flinke stuiter meemaken. De cameralens en het scherm zijn twee van de delicaatste onderdelen van jouw sport camera



Dus door een betrouwbare actiecamera beschermer te gebruiken kan je de levensduur van jouw favoriete of ander cam aangenaam verlengen. Want door de lens ervan prettig te beschermen, profiteer jij uiteraard ook van helderdere en scherpere videobeelden!



Een gehard glas lens- en screenprotector voor je GoPro 

Zo’n gehard glas protector is veelal ongeveer 0,3 mm dik. En bevat diverse coatinglagen om jouw Gopro tegen stoten, krassen, vingerafdrukken, stof, olie en water te beschermen. Deze beschermers beschermen je actiecamera optimaal tijdens gebruik bij extreme sporten of activiteiten. 



Maar naast het gebruik van het gebruik van speciaal ontworpen lens- en schermbeschermers. Is het natuurlijk ook verstandig om je GoPro in een waterdichte behuizing te bewaren. Want voor de ultieme bescherming en organisatie op de lange termijn, houdt zo’n speciaal hoesje jouw actiecamera jarenlang beter schoon en veilig.



Hoe jij je Gopro en haar scherm schoonmaakt 

Er zijn veel manieren waarop jouw Gopro of andere actiecamera eenvoudig kunt reinigen. Dit zonder vingerafdrukken, stof, vlekken of strepen achter te laten. GoPro-Mania vertelt je hier hoe jij dit effectief kunt doen. 



Onthoud allereerst dat jouw camera na het gebruik in zout water of een modderige omgeving. Met zandkorrels en vuil op de hele body plus lens  opgescheept wordt. De eerste stap van het schoonmaken is daarom om de camera eenvoudig uit de hoes te halen. 



Zorgen er daarbij voor dat er geen grote stukken vuil en zand achterblijven. Spoel je Gopro vervolgens met lauwwarm zoet water af. Bij voorkeur stromend water om al het vuil, zout en zand los te maken. Als dit vuil niet echt gemakkelijk te verwijderen is, laat je Gopro dan minstens 15 minuten weken om het er alsnog af te krijgen. 



Zodra de actiecamera redelijk droog is, veeg je scherm dan met een speciale lensdoek schoon en droog. Dit voorkomt dat dit water met een mogelijke aanslag of vlekkerige look voor de lens opdroogt. Droog het vervolgens met een zacht en pluisvrij doekje af. Bij voorkeur een microvezeldoekje. 



Extra tips! Vermijd daarnaast mogelijke krassen op je lensoppervlak door het aanwezige vuil eerst met perslucht weg te blazen. Doe dit vooral niet bij het reinigen van de lens. Plus gebruik geen isopropylalcoholproduct, want dit kan vlekken achterlaten. 



Maar gebruik liever een lenspen om je GoPro lens veilig, gemakkelijk en snel schoon te maken. Dit is een soort penseel met een flexibele zeemreinigingstip die handig alle vingerafdrukken, stof en vlekken verwijdert.



Hoe je voor je Gopro scherm moet zorgen conclusie 

Het hele punt van een action cam is zonder twijfel dat jij deze onder extreme omstandigheden bij je hebt. Dit betekent dat het nat wordt terwijl je aan het surfen, snorkelen of zeilen bent. Of stoffig wordt terwijl jij je op een bergpad of zo bevindt. En jazeker, het kan zelfs zo nu en dan eens flink omvallen! 



Gebruik daarom altijd een GoPro-Mania screenprotector om krassen op het voor- en achterscherm te voorkomen. Plus ook een lensbeschermer voor jouw lens. Want door deze betaalbare maar hoogwaardige bescherming accessoires aan te schaffen. Zorg jij er tezamen met jouw schoonmaakbeurten ervoor dat de lens of het scherm van jouw dure uitrusting niet zo snel beschadigt. 



SPORT CAMERA

Bronnen: diongo & shotkit