De babyfoon is populairder dan ooit. Want of jij nu als ouder met je mobieltje naar je slapende baby wilt kijken terwijl je aan het eten bent. Of gewoon een oor op de kleine gericht wilt hebben als jij je in een andere kamer in huis bevindt. Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om je dreumes 24 uur per dag, 7 dagen per week met een babymonitor in de gaten te houden!



Maar welk type babyfoon is het beste? 

Er is niet zoiets als de beste type babyfoon. Want welke het beste voor jou is, hangt af van waar jij je het comfortabelst bij voelt. Plus naar welke functies je op zoek bent. 



Audio babyfoons -  Deze doet precies zoals omschreven: ze verstrekken enkel een audiosignaal. Ze laten je aangenaam met de baby meeluisteren. Maar hebben geen video-optie. 



Video babyfoons - Deze apparaten beschikken vaak over een eigen scherm of gebruiken die van jouw smartphone.  Zodat je simpel elke beweging van je baby in de gaten kunt houden. Sommige hebben daarvoor een WiFi nodig. 



Bewegingsmonitor babyfoons - Deze unieke gadgets volgen niet alleen de bewegingen van de baby. Maar tracken soms ook vitale functies zoals de ademhaling, hartslag en zuurstofverzadiging. Plus houden de kamertemperatuur van de babykamer in de gaten.



Audio babyfoons 

Audio babymonitors zijn het goedkoopste type babyfoon, maar ook de meest elementaire. Afhankelijk van de indeling van je huis en jouw comfortniveau. Kunnen ze echter een prima keuze voor veel gezinnen zijn. 

Sommige ouders besluiten daarnaast om zo’n audio babyfoon voor een vakantiereis aan te schaffen of om bij de grootouders thuis te gebruiken. Want dit type babyfoons zijn zeer betaalbaar en draagbaar.



Video babyfoons 

Video babymonitors zijn voor de meeste ouders de populairste babyfoonkeuze. Met functies zoals een groot LCD scherm, nachtzicht en de mogelijkheid om op je kleintje in te zoomen. Houden veel ouders van de gemoedsrust die deze video babyfoons bieden. 



Er zijn drie soorten videomonitoren: 



De traditionele videomonitors bevatten een camera en een aparte ontvangstunit. Waarvan deze laatste een videoscherm bevat. Het kan meestal draadloos functioneren. Maar moet zich dan wel binnen een bepaald bereik van de camera bevinden om te kunnen werken. 



De WiFi babymonitoren worden veelal zonder scherm geleverd. En gebruiken in plaats daarvan jouw mobiele telefoon of tablet als videoscherm. Dit type babyfoons gebruiken een WiFi verbinding om de camera en jouw telefoon te koppelen. Maar kan dan vrijwel overal bekeken worden. Mits je maar de juiste service via je smartphone krijgt. 



Hybride video/WiFi babyfoons kunnen op twee manieren gebruikt worden: als een traditionele videomonitor met een monitorunit of als een WiFi babyfoon via je mobiele telefoon.



Bewegingsmonitor babyfoons 

De baby bewegingsmonitors zijn, naarmate de technologie ervan beter werd, de afgelopen jaren in populariteit toegenomen. Sommige bewegingsmonitors gebruiken speciale wearables zoals een sok of een armband om de bewegingen plus vitale functies van jouw baby te volgen. 



Terwijl andere een speciale clip of unieke sensoren gebruiken die bijvoorbeeld onder de wiegmatras gelegd worden. Sommige bewegingsmonitoren werken ook samen met een video babyfoon en worden als een bundel verkocht. 



Deze bewegingsmonitors zijn vaak het allerduurste type babyfoon. Vooral de uitvoeringen die aan een video-oplossing gekoppeld zijn. Houd er echter goed rekening mee dat dit soort babymonitoren geen professionele medische apparaten zijn! En dus ook weinig of geen bescherming tegen bijvoorbeeld wiegendood biedt! 



Zorg er dus altijd voor dat jij veilige slaappraktijken volgt. Doe dit zonder meer ongeacht het type GoPro-Mania babyfoon dat je gebruikt of wilt gebruiken! Dan zal iedere baby monitor die veilig en praktisch gebruikt wordt, ervoor zorgen dat jij en je baby echt beter slapen. 



BABY MONITOR

Bron: o.a. babylist