Wil je voor de aankomende lente en zomer graag een fraai bloeiende tuin aanleggen. Maar weet je niet precies hoe jij hier mee moet beginnen? Maak je dan geen zorgen, want het opzetten van jouw eigen persoonlijke ‘Eden’ is makkelijker dan jij denkt. Want met slechts een klein beetje voorbereidend werk en het juiste GoPro-Mania tuin gereedschap kan ook jij jouw tuin voor success klaarstomen! 



Er zijn veel voordelen aan het tuinieren: je tuin verfraait jouw outdoor ruimte plus helpt het milieu. En het kan als je jouw eigen fruit en groenten produceert ongelooflijk lekker zijn. Tuinieren is daarnaast een goede cardiovasculaire oefening. Terwijl als je in de tuin werkt, vaak niet eens merkt dat je aan het trainen bent! Het is bovendien geweldig voor je geest, jouw lichaam en de planeet. Dus volg ook de volgende tuinier tips en maak je klaar om de fijnste zomertuin ooit te hebben!



Maak een plan 

Het is gemakkelijk om je in het tuincentrum door alle mogelijkheden te laten meeslepen. Er zijn zoveel zaden, bloembollen en andere mogelijkheden te krijgen! Probeer dus eerst de basis van je tuin in te plannen van wat je precies wilt kweken voordat je eropuit gaat om al je benodigdheden te halen. 



Er zijn immers veel verschillende richtingen die je in je tuin kunt opgaan: groenten, kruiden, bloemen, et cetera. En je kunt daarnaast zelf bepalen of je graag vaste planten wilt planten, die elk jaar weer terug komen. Of niet, zodat je steeds weer opnieuw moet te planten. Dus pak daarvoor je eerste (tuin-) gereedschap bij de hand: een pen en papier. En ga hiermee aan de slag.



Bereid je tuin voor 

Als je al eens eerder jouw tuin hebt aangelegd, dan is je tuinruimte wellicht al goed voorbereid. Maar als dit niet het geval is, dan is de kans groot dat jij deze grond eerst moet verrijken. Als jouw grond lichtbruin is, dan is dat meestal een teken dat het wat extra hulp nodig heeft. 



Biologisch rijke grond is veelal donkerbruin of zwart. Zorg voor een goede compost en/of oude paddenstoelenaarde. En voeg vervolgens 10 tot 15 centimeter aan je eigen tuinaarde toe. Graaf vervolgens de compost in de omringende grond. Dit helpt trouwens ook om de grond prettig los te maken. Waardoor er ruimte voor wortels ontstaat om te groeien.



Ga planten 

Lees een beetje over de zaden en bloembollen die je plant. De meeste pakketten bevatten gedetailleerde informatie of links naar websites met meer informatie hierover. Sommige planten doen het bijzonder goed als je ze direct in de tuin zaait. Maar andere hebben er baat bij als ze eerst in bakken worden geplant. Die kun je dan daarna perfect verplaatsen. Of naar binnen brengen voor als het te koud wordt.



Tuinier in overeenstemming met je locatie 

Hoe goed je ook tuiniert, sommige planten zullen het moeilijk hebben als ze niet in het juiste soort klimaat en/of de correcte omgeving leven. Planten zijn per slot van rekening geëvolueerd om onder bepaalde omstandigheden te leven. Wat betekent dat de beste manier om een bloeiende tuin te hebben, de planten te kiezen die zonder meer bedoeld zijn om in jouw plaatselijke omgeving te leven. 



Kijk bovendien eens goed naar je tuinruimte. Staat het in de volle zon? Of gedeeltelijk in de schaduw? Wordt het aan veel wind blootgesteld? Houd hier zeker rekening mee bij het kiezen van wat je wilt planten. En voor de rest gebruik je dan jouw energie, frisse moed en GoPro-Mania tuin gereedschap om het allemaal goed in banen te leiden! We wensen je veel succes en plezier in jouw tuin toe.

GEREEDSCHAP