Wat doe jij graag in jouw vrije tijd? Kijk je het liefst naar de tv, surf je op het internet of slaap je dan? Als jij ook op zoek bent naar enkele manieren om jezelf bezig te houden. En die ook nog eens productief en boeiend zijn. Lees dan zeker even verder! 



Want in deze GoPro-Mania blogpost bespreken we allerlei fijne activiteiten die je in jouw vrije tijd kunt doen om jezelf aangenaam bezig en gemotiveerd te houden. Dus of je nu naar iets leuks op zoek bent om in het weekend te doen of om je doordeweeks ergens mee bezig te houden. Wij hebben hieronder een paar mogelijkheden voor jou.



Fotografie en video 

Als jij naar een creatieve hobby op zoek bent die niet veel tijd kost, dan is fotografie wellicht de perfecte optie. Je hebt hiervoor als eerste een camera nodig (kan ook een action cam zijn) en wat natuurlijk voldoende licht. 



Vervolgens kun jij van van alles en nog wat foto’s en video’s maken. Van landschappen tot portretten tot eten. Maar als je hier serieuzer mee bezig wilt zijn, volg dan een cursus of word lid van een club.



Wandelen 

Wandelen is een buitenactiviteit die zeer leuk en productief is. Je krijgt zo niet alleen wat (broodnodige) lichaamsbeweging. Maar je krijgt ook de kans om een aantal prachtige landschappen te zien. Er zijn in ons hele land immers tal van bijzondere wandelpaden te vinden. Je kunt er samen met een groep vrienden op uit trekken. Of gewoon lekker alleen op pad gaan en van wat rust genieten.



Yoga 

Yoga is de perfecte manier om te ontspannen en tegelijkertijd jouw lichaam uit te dagen. Je hebt hier niet echt een speciale uitrusting of kleding voor nodig. Maar een yoga mat en wat extra attributen kan toch handig zijn. 



Yoga helpt je jouw fysieke en mentale gezondheid te verbeteren. En het kan ook een geweldige manier zijn om nieuwe mensen te ontmoeten. Yoga is bovendien uitstekend voor fitness beginners geschikt.



Koken 

Als jij naar een productieve en smakelijk hobby op zoek bent. Dan is koken wellicht de perfecte optie voor jou! Je gaat niet alleen heerlijk eten, maar je leert natuurlijk ook nieuwe vaardigheden. Er zijn tal van kookklassen beschikbaar en er zijn daarnaast online veel kooktutorials te bekijken. Je kunt bijvoorbeeld proberen elke week weer iets van een ander ‘type keuken’ te koken, zoals Indiaas of Italiaans.



Online gaming 

Online gaming is een leuke en sociale hobby. Er zijn zeer veel verschillende games om uit te kiezen. Dus kun je er altijd wel eentje vinden die bij jouw interesses en vaardigheidsniveau past. Deze games kunnen prima met vrienden of familie gespeeld worden. Of je kunt als alternatief van een online gamingcommunity lid worden. 



Het spelen van games is een geweldige manier om stress te verlichten en veel plezier te hebben. Je hebt hier enkel de juiste pc voor nodig, een headset, gaming muis en soms een mechanisch toetsenbord.



Bloggen 

Bloggen kan jou helpen jouw gedachten en ervaringen met anderen te delen. Plus nieuwe vaardigheden te leren en nieuwe vrienden te maken. Er zijn tal van blogplatforms beschikbaar. En jij kunt een onderwerp kiezen dat jou interesseert. 



Bloggen is een geweldige manier om stress te verlichten en plezier te hebben. Dus waarom probeer jij deze zomer ook niet een nieuw blogplatform uit, zoals WordPress of Medium!



Naar podcasts luisteren 

Podcasts zijn min of meer de nieuwe radioshows en er zijn daarbij verschillende onderwerpen om uit te kiezen. Er zijn tal van podcast apps beschikbaar en je kunt deze podcasts over elk onderwerp vinden. Luisteren zonder meer op jouw GoPro-Mania oordopjes of koptelefoon naar podcasts. Want dit is een geweldige manier om nieuwe informatie te leren en jouw stress te verlichten. 



Er zijn kortom tal van leuke, productieve en boeiende activiteiten die jij in jouw vrije tijd kunt doen. Deze activiteiten kunnen je zeker helpen de stress in jouw lijf te verminderen, nieuwe dingen te leren en nieuwe mensen te ontmoeten. Probeer een aantal van de bovenstaande of ander mogelijke activiteiten uit. En beoordeel zo welke voor jou het beste werken. Veel plezier alvast in je vrije tijd toegewenst! 



ACTION CAM

Bron: aquintillionwords