Elke keer als jij naar een digitale klok of horloge kijkt, zie je dan steeds weer dezelfde tijd, of het nu 11:11 of 3:33 is? Misschien vinden al deze terugkerende cijfers zelfs hun weg naar andere facetten van je leven, waaronder je laatste bonnetje die in totaal € 22,22 bedroeg. 



Hoewel dit voor sommige personen louter toeval lijkt, zijn deze cijfers voor anderen absoluut geen toeval. Deze herhalende numerieke reeksen worden gewoonlijk engelnummers genoemd en worden ook vaak gezien als tekenen voor een bevestiging en richting. 



Maar wat betekenen deze getallen en wat vertellen en leren ze ons? Hier is een korte geschiedenis en inleiding in de basisprincipes van getallen waarmee jij op jouw numerologische reis bent aangevangen.



Wat zijn engelnummers? 

Engelnummers zijn herhalende nummerreeksen, vaak gebruikt als een gids voor een diepere spirituele verkenning. Deze reeksen kunnen tussen de 000 tot 999 variëren, en elk heeft haar eigen specifieke betekenis en energie. 



De professionele numeroloog Novalee Wilder zegt hierover dat ze veelal een bevestiging en empowerment brengen. Veel mensen zijn  immers op zoek zijn naar richtingsborden. Want er is soms een splitsing op de weg. 



Het zien van dit soort getallen kan een ‘groen licht’ betekenen in de richting van welk pad je ook neemt. Of het nu om relaties en vacatures gaat, of andere gebeurtenissen in het leven. 



Deze patronen komen in de numerologie altijd in sets van drie voor. En hoe meer herhalingen van een getal er is, hoe beter. Want telkens wanneer een nummer zich meer dan eens herhaalt, hoe meer het wordt herhaald, hoe sterker het signaal wordt. 



Dus als jij je nummer drie keer achter elkaar ziet. Dan kan dit jou het zetje geven om naar een nieuwe baan te solliciteren. Of jezelf weer in de datingwereld te bewegen. 



Als er dit soort cijfers verschijnen, dan is dit volgens Wilder een empowerment of bevestiging. Het is zoiets als van: okay, ik zit in een flow. Ik ben uitgelijnd en voel me gemachtigd…



Wat is numerologie? 

Numerologie is een oude esoterische wetenschap die zich met cijfers en letters bezighoudt, plus de energie, intentie en vibratie erachter. Want voordat er zelfs maar taal was, waren er al cijfers! 



Dus voordat we dingen een naam gaven, hebben wij ze al geteld en een betekenis aan die telling gegeven. Numerologie is een systeem waarin al deze cijfers en letters symbolische of mystieke betekenissen hebben. 



Er zijn zelfs veel verschillende numerologie systemen, waaronder het systeem van Pythagoras en de Chaldeeuwse methode. De meeste esoterische wetenschappen of spirituele gebieden, zoals handlezen of astrologie, zijn op numerologie gebaseerd. 



Astrologische tekens zijn ook afgeleid van de getallen die op jouw geboortedatum en -tijd betrekking hebben. Dit terwijl enneagrammen persoonlijkheidstypen en eigenschappen toewijzen. Iets wat afhankelijk is van welk nummer, van één tot negen, iemand is. 



Je zult volgens Wilder aan de bases zien dat er een systeem van getallen is. Je identificeert dit als: jij bent dit nummer in de reeks…



Wat is mijn persoonlijke nummer? 

Er bestaat geen test of een exact antwoord voor wat jouw specifieke nummer is, omdat ze zeer persoonlijk zijn. Numerologie is subjectief, dus als jij een bepaald getal vaak in herhaling ziet, dan kan dat heel goed jouw persoonlijke nummer zijn. 



Het hoeft ook niet altijd een cijfer te zijn. Want soms kunnen specifieke symbolen of objecten die jij identificeert of waarmee jij je associeert, zoals een bloem of dier, als een persoonlijk teken opgevat worden. 



Een manier om jouw persoonlijke nummer te vinden, is door kennis te nemen van alle terugkerende nummers in jouw leven. Zodra je hier meer aandacht aan besteedt, kunnen de engelnummers jouw intuïtie verder vergroten. 



Veel mensen hebben daarnaast een favoriet nummer of een geluksgetal. Het komt er in dit geval allemaal op neer of het goed aanvoelt.



Waarom zie ik steeds engelnummers? 

Van bonnetjes, kentekenplaten, klokken, bankafschriften en facturen, nummers zijn bijna overal te vinden. Aangezien deze getallen op de meeste plaatsen in het dagelijks leven voorkomen. Kan dit als het spirituele universum worden gezien dat jou ergens naartoe leidt. Of je steunt dat jij op de goede weg bent. 



Deze nummers komen trouwens niet alleen van engelen. Sommige individuen geloven dat ze door dierbaren die zijn overleden of andere spirituele gidsen gestuurd kunnen worden. Dus als jij ook die tekenen en patronen ziet. Misschien heb jij dan ook het gevoel dat er nog steeds iets is dat je leidt. Iets dat jou ondersteunt en beschermt. 



En hoe denk jij hier nu over als spiritueel wezen of absolute realist? 



DIGITALE KLOK

Bron: usatoday