Voetbal, je houdt ervan of je haat het. Nee, ik heb het hier niet over dat FIFA of PES spel op de Playstation, smartphone of PC, maar natuurlijk over dat enige echte buitenspel waarbij je flink tegen een bal schopt! 

Waarom mensen voetbal haten, lijkt soms een raadsel. De haters zeggen bijvoorbeeld voortdurend: “het is een sport voor mensen zonder kracht”, en kiezen liever voor rugby. Of “het duurt te lang en saai” of “het zijn maar een stelletje malloten die rondrennen”.  Hier zijn daarom wat redenen waarom we juist wel van dit spel houden.

FIFA videogames 

Toch nog even stiekem het bekende videospel! We zijn er namelijk zeker van dat 90 procent van de jonge voetbalfans dit spel speelt. Het is niet alleen leuk om te spelen, maar het kan ook zoveel over voetbal leren. En of je het nu speelt met een vriend, vijand of iemand die je online hebt ontmoet, het is een geweldige manier om plezier te hebben en te genieten van de beste sport ter wereld!

Voetbalmatches 

De echt grote voetbalmatches zijn natuurlijk één van de redenen waarom we graag naar voetbal kijken. Het zorgt voor geweldige debatten en veel plezier. Of het nu Brazilië is tegen Nederland of Ajax tegen Barcelona, we willen niet dat ons team verliest. Grote matches hebben meestal hoge verwachtingen en de teams en spelers zoals Lionel Messi kunnen dat meestal ook wel leveren.

Je speelt het zelf! 

Je vader besloot ooit om jou de regels uit te leggen en zet je vervolgens in een team van allerlei andere kinderen die jij nog nooit eerder hebt ontmoet. Daarom is voetbal ook zo geweldig. Je kunt hier namelijk langdurige vriendschappen sluiten. Hoe dan ook, je speelt het spel en je blijft het gewoon spelen totdat je oud, grijs en misschien versleten bent...

De sport zelf! 

De sport zelf is prachtig! Iedereen kan de sport beoefenen. Dat maakt het dan ook zo’n geweldig spel om te spelen. Je hebt zelfs geen goede uitrusting nodig. Je kunt het op het strand spelen met een volleybal, op blote voeten en je doelpalen zijn slechts twee rugzakken. Je kunt het ook in je eentje spelen, door gewoon met de bal te gaan jongleren.

Eerlijk is eerlijk 

De belangrijkste dingen die wij niet leuk aan voetbal vinden zijn: scheidsrechtersfouten, het duiken naar of van de bal tijdens wedstrijden (wat ook door scheidsrechtersfouten beïnvloed wordt) en wellicht de behoefte aan doellijntechnologie... Plus in het professionele voetbal de enorme prijsstijging van spelers die door de grote geldcompetities veroorzaakt worden, plus het snelle ontslag van managers. Het lijkt af en toe wel een Donald Trump werk competitie, zo van jij bent nu (even) in dienst, maar daarna al snel “you’re out and fired!” 

Maar uiteindelijk vragen we: kom ook lekker voetballen! Ga erop uit en neem die voetbal van Actioncam-Mania met je mee en eventueel nog wat andere uitrusting. Scharrel wat vriendjes of vriendinnetjes op en ga heerlijk met die bal buiten spelen en bewegen. 

voetbal