Het is heel normaal om de sunglasses van GoPro-Mania met het strand, roadtrips en de zomer in het algemeen te associëren. We zien in de winter dan ook niet zo veel van de zon, dus is het tijdens de koudere maanden gemakkelijk om te vergeten dat jouw ogen ook dan zonder een zonnebril nog steeds heel gevoelig voor letsel zijn. 

Want sneeuw op de grond kan het licht bijvoorbeeld akelig in jouw ogen weerkaatsen en zo verblinding, vermoeide ogen, een verminderd zicht en andere onaangename problemen veroorzaken. Maar je kunt jouw ogen ook tijdens de winter gemakkelijk beschermen met iets dat jij waarschijnlijk al in je tas of auto hebt, of anders hier bij GoPro-Mania snel kan verkrijgen. 

Hier zijn een aantal redenen, naast het feit dat ze de ogen tegen UV straling kunnen beschermen, waarom jij ook in de winter een zonnebril zou moeten dragen.

Sunglasses verminderen een mogelijke verblinding 

Wat houdt die mogelijke verblinding dankzij de schittering van de zon precies in? Welnu, dit is het zonlicht dat jouw auto voorruit (of het algemeen zicht) belemmert tijdens de uren van zonsopgang of zonsondergang, waardoor het wel moeilijk wordt om goed te zien wat er vóór jou op de weg is. Zelfs als je maar een paar seconden aan dit heel intense licht wordt blootgesteld. 

Deze schittering van de zon is veelal erger in de herfst en winter, wanneer de zon lager aan de horizon staat. Maar ook sneeuw, ijs, achteruitkijkspiegels en verkeerslichten produceren allemaal heldere reflecties. Dus als jij op dat moment een zonnebril draagt, dan vermindert het de schittering tijdens het rijden aanzienlijk, waardoor jij jezelf en anderen om je heen extra beschermd.

Sunglasses houden wind, stof en puin buiten 

Droge en tranende ogen, plus een algemene oogirritatie zijn veel voorkomende klachten tijdens de winter. Als de koude lucht onze ogen raakt, dan creëren ze reactionaire tranen, je weet wel die tranen die je krijgt als je ogen geïrriteerd zijn. De traanfilm op je hoornvlies verdampt snel door de scherpe wind, waardoor je ogen oncomfortabel droog worden. 

Het dragen van een zonnebril in de winter kan de verdamping van het traanvocht van jouw ogen en het natuurlijke vocht verminderen. Dit kan tevens voorkomen dat contactlenzen door de wind uitdrogen. 

Op winderige dagen kunnen eveneens kleine deeltjes in je ogen terechtkomen en deze lichtelijk bekrassen. Maar een zonnebril van GoPro-Mania kan jou tegen dit stof en vuil beschermen, vooral als je een nauwsluitende, omhullende zonnebril hebt.

Sunglasses verminderen de vermoeidheid van de ogen en hoofdpijn 

Bij fel licht vernauwen je pupillen zich automatisch en bij weinig licht verwijden ze zich weer. Vermoeidheid van de ogen treedt op bij extreem heldere of onvoldoende verlichting wanneer jouw pupillen zich even niet (snel) aan een comfortabel helderheidsniveau kunnen aanpassen. 

Het netvlies achter in je oog is gevoelig voor licht, en bij de extreem felle winterzon of sneeuw kunnen je pupillen dan niet genoeg samentrekken om de blootstelling aan dit licht te verminderen. Dit zorgt ervoor dat jij je ogen dichtknijpt, wat al vlug tot vermoeidheid van de ogen en zelfs hoofdpijn kan leiden. Een zonnebril helpt jij in dit geval de hoeveelheid licht die jouw ogen bereikt drastisch te verminderen. 

Kortom, als je aan mogelijk oogletsel denkt, dan kan dit idee behoorlijk eng zijn, maar jij kunt jouw zicht heel gemakkelijk beschermen door alsook in de winter een zonnebril te dragen. Schittering tegenhouden, vermoeide ogen en hoofdpijn voorkomen, plus mogelijk letsel door UV stralen en vuil voorkomen, zijn allemaal behoorlijk goede redenen om in de winter (wanneer het echt nodig is) sunglasses van GoPro-Mania op te zetten! 

 OUTDOOR & SPORTS GLASSES

Bron: mathervisiongroup