De Amerikaanse hiking society raadt iedereen aan om deze tien essentiële dingen absoluut in te pakken elke keer dat jij op pad gaat voor een uitgebreide hiking tocht. En of je nu van plan bent om ‘slechts’ een paar uur of meerdere dagen weg te zijn, zorg er zeker voor dat je deze items inpakt. GoPro-Mania vertelt je meer.

Geschikt schoeisel 

Blije voeten of te wel ‘happy feet’ zorgen voor een aangename wandeltocht. Denk vooral aan een prima grip, ondersteuning en bescherming bij het kiezen van goed passende schoenen of laarzen.

Kaart en kompas/GPS 

Hoewel smartphones en GPS eenheden heel handig zijn, zijn ze niet altijd even betrouwbaar in een wilde natuur. Dus overweeg daarnaast om als back-up een papieren kaart en een GoPro-Mania kompas mee te nemen en weet hoe je deze gebruiken moet.

Water 

Houd als richtlijn rekening met een halve liter water per uur bij gematigde temperaturen en standaard terrein. Neem voldoende water mee voor jouw trip en weet waar en hoe je water moet behandelen (een manier om het te zuiveren) terwijl je op pad bent.

Voedsel 

Verpak calorierijk voedsel om jouw wandeling van brandstof te voorzien en neem een extra portie mee voor het geval jij langer onderweg bent dan verwacht.

Regenkleding en droogvaste lagen 

De weerman heeft niet altijd gelijk. Kleed je in laagjes om je aan veranderend weer en je activiteiten niveau aan te passen. Draag vochtafvoerende items en draag indien nodig een warme muts.

Veiligheidsartikelen 

Beschikken over middelen (licht, vuur en een fluitje) om een noodbrand te starten, om hulp te vragen en het pad en je kaart in het donker te zien.

EHBO doos 

Benodigdheden om ziekte of letsel te behandelen zijn slechts zo nuttig als jouw kennis over het gebruik ervan. Volg eventueel een mini-cursus om de vaardigheden te verwerven die nodig zijn om eerste hulp en reanimatie toe te passen.

Mes of multi-tool 

Met talloze toepassingen kan een multi-tool jou met van alles en nog wat helpen tevens voor een eerste hulp zorgen.

Zon bescherming 

Zonnebrandcrème, zonnebrillen en zonbeschermende kleding moeten in elk seizoen gebruikt worden, ongeacht de temperatuur of bewolking.

Onderdak 

Bescherming tegen de elementen in het geval dat je gewond raakt of mogelijk ergens vastzit, is noodzakelijk. Een licht van gewicht, en goedkope ‘ruimtedeken’ is een geweldige optie. 

Gezond verstand houdt je bijna altijd veilig op jouw hiking pad, maar het bovenstaande helpt je zeker mee om jou en jouw eventuele hiking groep veilig te houden. Wij van GoPro-Mania wensen je veel outdoor plezier! 

OUTDOOR & SPORTS HIKING

Bron: americanhiking