Maakt jij je ook regelmatig zorgen over de veiligheid van jouw kind? Vind je het belangrijk om juist om deze reden een paar veiligheidsrichtlijnen voor jouw kind op te stellen, voor zowel binnen als buitenshuis?

Als jij bij jezelf afvraagt hoe je dit kan doen, dan hebben wij van Actioncam-Mania wel wat ideeën voor jou. Want je kind te allen tijde veilig houden betekent in de meeste gevallen bijna altijd toezicht van een volwassene.

Veiligheid voor kinderen betekent alsook dat je een paar belangrijke richtlijnen en regels zou moeten doorvoeren die het welzijn van jouw kind waarborgen. Een aantal liggen flink voor de hand, maar laten we ze evengoed maar opnoemen.

Weet je naam en adres

Deze eerste veiligheidsregel is wellicht de meest belangrijke: Weet je naam, contactnummer en adres. Want ook al is jouw kind misschien nog klein, het is belangrijk om elementaire contactgegevens te geven, zoals de naam en het contactnummer van jou en je partner. Maar jouw kind zou dan eveneens moet weten dat het onveilig is om die persoonlijke gegevens met vreemden te delen.

Je kind moet in geval van nood dit contactnummer met iemand kunnen delen. Ook is het belangrijk om te weten waar een kind op ieder moment is. Help jouw kind mee deze te leren onthouden door regelmatig thuis te oefenen.

Een GPS watch van i-Mania voor kinderen, om ze te kunnen tracken kan eveneens heel hulpzaam zijn. Het biedt daarnaast soms een SOS mogelijkheid of simpele belfunctie.

Eet niets van een vreemde

Veiligheidsregel nummer twee is echt heel vanzelfsprekend. Je moet kinderen leren over de gevaren van het eten van voedsel dat door een vreemde wordt gegeven. Hoe verleidelijk deze traktatie ook kan zijn, als het van een vreemde komt, mag jouw kind het niet eten zonder jouw persoonlijke toestemming of in jouw afwezigheid.

Klim niet over een hek

Onze volgende veiligheidsregel kan een hoop ellende besparen. Je kind kan met een bal spelen en deze zou plotseling over een hek kunnen stuiteren. Leer je kind om nooit iets zelf terug te krijgen, door zelf over een hek te gaan klimmen. Als zoiets gebeurt, moet jouw kind altijd de hulp van een volwassene gaan vragen.

Blijf waar je bent als jij verdwaalt

In het geval dat jouw kind per ongeluk verdwaalt, vertel dan dat het super belangrijk is dat ze precies aldaar blijven waar ze zich op dat moment bevinden. Indien ze een andere moeder met kinderen in de buurt zien, kunnen ze haar om hulp vragen.

De meest voorkomende plaatsen waar kinderen verdwalen zijn overigens supermarkten. Vertel jouw kind dat ze naar de infobalie van de winkel kunnen lopen om de persoon daar te vertellen dat ze verdwaald zijn.

Een leiband van Actioncam-Mania voor de kleinste kinderen die met jou meelopen, kan heel handig zijn om ze ten alle tijde bij de hand te houden en ze niet kwijt te raken. Want die kleine rakkers zijn veelal een stuk sneller dan jij zou vermoeden…

Leren en plezier beleven

Het is belangrijk dat jij jouw kind leert over dit soort basisveiligheidsregels voor kinderen, zodra ze in staat zijn om het te kunnen begrijpen. Deze belangrijke zaken zou jij jouw kind al vanaf drie jaar kunnen aanleren.

Gelukkig is de wereld van kinderen niet altijd super serieus. Om ze bijvoorbeeld zoveel mogelijk onbezonnen te laten genieten van hun kleutertijd, is een zorgeloze tas voor een kind die naar de kleuterschool gaat ook iets wat Actioncam-Mania graag aanbiedt. Zo is iedereen heel tevreden veilig en blij!

kinderen

kid

gps watch