Als je denkt dat jouw hond een YouTube-ster zou kunnen zijn, laat hem dan aan de wereld zien met te gek beeldmateriaal. Maar houd er rekening mee dat alleen het vastbinden van een GoPro honden harnas van Actioncam-Mania op jouw Max, Lady of Snoopy hem niet de volgende internetbeleving zal maken.

Op dit moment is er absoluut geen gebrek aan dierenvideo’s op het internet. Dit betekent dat als jij wilt dat jouw huisdier viraal gaat, of op zijn minst je familie en vrienden amuseert, dit met een simpele clip van de hond die omrolt, aan het kruis van iemand ruikt of niet in staat is om voedsel te kunnen vangen, dit niet echt zal gaan lukken...

Nee, zeer geëerd publiek: bij een hondenvideo moet de hond namelijk echt iets leuks of grappigs doen! Je moet gaan voor de ‘aww’ of voor een lach.

Kies je onderwerp. Alle honden zijn schattig en doen grappige dingen, maar bepaalde rassen hebben meer succes op het internet. Mopshonden, corgi’s  en bijvoorbeeld (Franse) buldoggen zijn van nature grappig. Golden retrievers lijken vaak te gecoördineerd, maar puppies van welk ras dan ook presteren bijna altijd goed. Des te kleiner ze zijn, des te beter.

Overweeg de beste camerabevestiging. Actioncam-Mania biedt zowel rug- als borststeunen als GoPro honden harnas voor de camera. De bevestiging op de borst lijkt het spectaculairst, want het biedt je een beter zicht op wat de hond precies ziet.

Plan je video en start met opnemen. Je zou iets spannends, unieks en vooral iets wat niet te lang duurt filmen. Denk daarbij tevens na over de structuur van de video. Film altijd horizontaal als het video’s zijn voor op het internet.

Indien je de beschikking hebt over bewerkingssoftware, laat je GoPro camera dan een poosje filmen, want misschien leg je zo net even iets onverwachts vast. Als dit niet het geval is, vraag de hond dan om het te laten doen wat je gepland hebt en druk vervolgens zo snel mogelijk op stop.

Bewerken, bewerken en... bewerken. Filmpjes moeten kort plus bondig zijn. Wanneer jouw doel is om viraal te gaan, dan moet die gehele video minder dan een minuut zijn. Het geluid is natuurlijk ook belangrijk.

Optimaliseer de upload. Welke ‘tags’ er gebruikt wordt voor de video’s helpt mee om goed op YouTube opgemerkt te worden. Metatags vertellen een zoekmachine waar je video over gaat. Omdat mensen vaak trefwoordtermen invoeren tijdens het zoeken, kan het taggen van video’s met beschrijvende woorden, zoals ‘honden video’ of zo meehelpen jouw inhoud te vinden.

Upload het plus deel, deel en deel je video. Het internet is een lastige plek alwaar één ding een groot succes kan zijn en een ander moment binnen een uur begraven kan worden door allerlei andere geüploade content. Dus als niemand jouw video de eerste keer retweet, probeer het dan nog een keer.

Het hondenleven kan heel aangenaam succesvol zijn met fraaie beelden via een GoPro honden harnas van Actioncam-Mania.nl

https://www.gopro-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=honden+harnas

Met wat vier-voeter-hulp van: mensjournal