Tegen de tijd dat de lente voor onze voeten voorbij rolt, zijn we blij dat er geen (kans op) sneeuw meer is. En ondanks dat het besneeuwde landschap subliem is om te bekijken (ook al is dit veelal lekker knus in de warmte achter een raampje), begint ons hart langzaam te verlangen naar die verrukkelijk verwarmende lente en om heerlijk in de natuur te hiken.

Bipolair

Maar die lente kan op sommige momenten wat bipolair zijn. Het ene moment lijkt het wel een beetje zomer, maar direct daarna kan het als winter aanvoelen.

Routes om te hiken (afhankelijk waar jij dit in Europa doet) mogen dan veelal sneeuwvrij zijn, maar zijn wel vaak nog wat modderig. Draag daarom goede stevige schoenen of laarzen en kleed je dienovereenkomstig.

Blijf daarnaast op de hoogte van actuele weersvoorspellingen en weet er zeker van dat die wandelroute die jij wilt verkennen wel beschikbaar of open is.

Eenzaamheid en rust

En weet je wat nog meer geweldig is aan het hiken alvorens het echte wandelsseizoen aanvangt? Nou, meestal heb je al die paden voor jezelf. Er is zeker geen drukte, want er zijn nauwelijks mensen die zo vroeg in het jaar gaan hiken.

Dus als jij iemand bent die van de eenzaamheid en rust houdt, dan zal jij het hiken in het vroege voorjaar zeker waarderen!

Handzaam lijstje

Voor de zekerheid vind je hieronder nog een klein handzaam lijstje met wat mogelijke dingen om in te pakken voor het wandelen in het vroege voorjaar:

  • Neem altijd regenkleding mee! Sommige personen dragen graag een poncho, welke over henzelf en hun rugzak gaat. Anderen lopen liever in een standaard regenjas en -broek, welke alsook als een soort extra isolatie laag om jou heen zit om je warm te houden voor als het extra winderig of koud is.
  • Je hebt een rugzak nodig die groot en comfortabel genoeg is om al jouw benodigdheden prettig met je mee te dragen. Plus vergeet ook niet voldoende water voor de dag en als het kan een EHBO kit.
  • Warme wandelsokken zijn ook een must! Investeer zodoende in een aantal goede wandelsokken om jouw voeten warm, comfortabel en blaarvrij te houden.
  • De hiking omstandigheden kunnen in het voorjaar bijzonder smerig en grof zijn. Draag daarom altijd goede wandelschoenen met een prima grip op de zolen.
  • En als een extra vertroeteling voor jezelf: Laat absoluut een paar schone en droge schoenen, plus sokken achter in jouw auto om die aan te doen zodra jij klaar bent met wandelen.

Magisch seizoen

Kortom, wees optimaal voorbereid op al het onverwachte in de prille lente en geniet van alles wat je ziet. Want vertel me nou eens eerlijk: Is er niet een nog magischer seizoen?

Met de natuur die wakker wordt, bloemen die beginnen met bloeien, bloesem die aan de bomen verschijnt... Waarom zou jij nou nog langer thuis willen blijven? Wandelen en geluk gaan hand in hand of te voet in jouw wandelschoen met fijne Actioncam-Mania hiking accessoires.

hiking