Als er één test is die de meeste mensen niet erg vinden, dan is het wel een persoonlijkheidstest. Meer over jezelf leren en de motivaties erachter is immers nuttig bij het groeien en uitbreiden van je persoonlijke en professionele leven.



Je bent wie jij bent … 

Je persoonlijkheidskenmerken maken je tot wie je bent. Persoonlijkheidstesten zijn daarom ook bedoeld om meer informatie te geven over jouw interesses en emoties. Plus de omgang van mensen met mensen en hun situaties. 



De populairste persoonlijkheidstest is de MBTI beoordeling (ofwel de Myers-Briggs Type Indicator). Het wordt zelfs door meer dan 88% van alle Fortune 500 bedrijven gebruikt! Dat is een bewijs van hoe belangrijk het is om werk te doen dat bij je unieke ik past. 



… maar wie jij werkelijk bent dat weet je nu ook snel! 

Maar al deze persoonlijkheidstests hoeven echt niet lang en omslachtig te zijn. Deze persoonlijkheidstest van 15 seconden laat immers al zeer vlot zien wie je werkelijk bent. 



Beantwoord voor deze test eerst de volgende drie vragen zo snel mogelijk. Denk hier echter niet te lang over na, want er zijn geen goede of foute antwoorden! 



De eerste vraag: Als je een dier zou kunnen zijn, welk dier zou dat dan zijn? 



Het antwoord zou het eerste moeten zijn dat in jou opkomt. Dus zonder rekening te houden met de vraag of het een echt dier is, zoals een hond of kat, of een nepdier zoals een eenhoorn



Je kreeg zojuist de opdracht om een willekeurig dier te kiezen, echt of ingebeeld. Maar er wordt je nu verteld dat dit dier niet bestaat. 



Dus kies een tweede dier, echt of ingebeeld. Zorg er ook hier weer voor dat je de eerste dier kiest die in je opkomt. 



Het tweede dier dat je hebt gekozen bestaat helaas ook niet, dus moet je nogmaals een ander dier kiezen. Deze keuze is je derde en laatste dier.



Wat betekenen de resultaten? 

Je persoonlijkheid is gebaseerd op je antwoord op de bovenstaande drie vragen. Je hebt daarbij alle drie de antwoorden nodig om meer over bepaalde aspecten van jezelf te weten te komen.



Het eerste dier vertelt je hoe je door mensen gezien wilt worden 

In je eerste antwoord flapte je het allereerste dier eruit dat in jou opkwam. Dit vertelt je hoe jij door andere mensen gezien wilt worden. 



Het betekent niet noodzakelijkerwijs dat mensen jou zien zoals jij dat wilt. Het betekent gewoon dat als het aan jou ligt, de wereld zou denken dat je bijvoorbeeld de kracht van een leeuw hebt. Of de sluwheid van een kat.



Het tweede dier vertelt je hoe mensen je werkelijk zien 

Het vervangende dier dat je na je eerste keuze hebt gekozen is onverwacht verhelderend. Dit vertelt je hoe mensen jou daadwerkelijk zien en de indruk die jij opwekt. 



Dus als je eerste keuze een beer was, dan wilde je graag als krachtig en woest gezien worden. Maar als je tweede dier een lammetje was, dan word je meer als zacht en volgzaam beschouwd.



Het derde dier vertelt je wie je werkelijk bent 

Het derde dier dat jij hebt geselecteerd, is het meest relevante van allemaal. Dit dier vertelt je immers wie jij werkelijk bent. Het gaat nu niet langer om een perceptie van wie je graag wilt zijn. Het is wie jij nu bent. 



Uiteindelijk is het zo dat het leren met welk dier jij jezelf identificeert, de sluier over jouw gedrag kan wegnemen. Als jij in het laatste geval bijvoorbeeld een schildpad hebt uitgekozen. Dan neem je graag voor alles de tijd en neem je ook goede beslissingen. 



Of je nu wel of niet in deze test gelooft, dat maakt ons niet uit. Maar er kan zonder meer altijd gesteld worden dat iedere kans om in je eigen ik te kijken en nieuwe delen van jezelf te ontdekken een grote overwinning is! 



TEST

Bron: yourtango