Het lijkt alsof alles tegenwoordig slim wordt: koelkasten, stofzuigers, waterflessen en nu: gloeilampen? Slimme gloeilampen zijn misschien ook wel de gemakkelijkste manier om met jouw smart home upgrades te beginnen. In sommige gevallen hoef je ze enkel maar in je lampfitting te steken en een app te downloaden.



Wat zijn slimme gloeilampen? 

Had je altijd al jouw verlichting met je smartphone willen bedienen? Met slimme verlichting kun je alle verlichting in huis met jouw mobieltje aan- en uitzetten . Dit kan bijvoorbeeld via WiFi, Bluetooth, Z-Wave en andere draadloze signalen. 



En je kunt veelal ook meer doen dan je verlichting aanpassen, zoals de lichtsterkte dimmen. Plus als je gekleurde LED lampen hebt, dan kun je ook de kleur van je licht aanpassen. Het enige wat daar voor nodig is, is een paar moeiteloze tikjes met jouw vinger op je mobiele telefoon.



Hoe werkt slimme verlichting? 

De slimme gloeilampen zijn eenvoudig te installeren. En de prijs is bij GoPro-Mania ook gunstiger voor je portemonnee dan andere mogelijke smart home upgrades. Deze LED lampen kunnen bovendien zes keer energiezuiniger zijn dan gloeilampen. 



En omdat slimme gloeilampen meer dan 25.000 gebruiksuren meegaan, is het overstappen op deze lampen op de lange termijn behoorlijk kosteneffectief. Plus ze zijn beter voor het milieu ze geen kwik bevatten. 



Je hoeft de bestaande armaturen in jouw huis waarschijnlijk niet eens te wijzigen of aan te passen. Want deze slimme lampen zijn in alle verschillende maten, lichttemperaturen en helderheid verkrijgbaar.



Wat zijn grote voordelen van slimme gloeilampen? 

Hoewel het leuk is om met je smartphone met jouw lichtinstellingen te spelen, is dit meer dan alleen maar een coole gimmick. Het vervangen van je reguliere verlichting door een slimme verlichting biedt immers verschillende voordelen, waaronder eenvoud, controle en sfeerinstelling. 



Het potentieel om energie te besparen. Met de mogelijkheid om je lampen te dimmen, is het nog makkelijker om energie te besparen. Je kunt dit handmatig via de app doen of door bewegingssensoren in te stellen. De ingebouwde LED lampjes verbruiken ook minder elektriciteit dan de gemiddelde lamp, zonder dat dit ten koste van de helderheid of kleurwarmte gaat die jij prettig vindt. 



Het gemak. Het bedienen van je slimme verlichting is eenvoudig. Je kunt in bed liggen, aan jouw bureau (op het werk) zitten… of zelfs ergens op een afgelegen eiland liggen. Maar via het internet toch nog toegang tot je verlichting hebben. Bij veel slimme lampen kun je zelfs de helderheid, intensiteit en tint (bij gekleurde LED lampen) vanaf je smartphone aanpassen. 



Gepersonaliseerde scènes voor elke gelegenheid.Krijg nog meer controle over jouw kamers met slimme verlichtingsscènes. Deze scènes kunnen de kleuren subtiel veranderen, maar hebben nog steeds een impact. Maar je ze vaak ook aan jouw dagelijkse routine aanpassen. Als je wakker wordt, wil je misschien de lichten dimmen zodat jouw ogen zich hier comfortabel aan kunnen aanpassen. Mensen gebruiken deze scènes soms ook wanneer ze op zakenreis of op vakantie gaan. Je kunt de lichten dan zo instellen dat ze af en toe aangaan, zodat het lijkt alsof er iemand thuis is. Wat je routine ook is, je kunt je verlichting erop aanpassen. Je hoeft hiervoor enkel maar de juiste scène te selecteren. 



Stel de stemming in met de gewenste kleur. Het veranderen van kleuren kan helpen wanneer jij een film kijkt, leest of klaar voor een dutje bent. Bepaalde kleuren kunnen bijvoorbeeld de vermoeidheid van de ogen verminderen en de slaapkwaliteit verbeteren. Maar ook bij een feestje maakt deze slimme gekleurde LED verlichting het instellen van de juiste sfeer behoorlijk eenvoudig. 



Uiteindelijk is het zo dat naarmate de verlichtingstechnologie steeds beter wordt, er nieuwe varianten LED lampen ontstaan. De slimme gloeilamp is daar eentje van. Het ziet er misschien uit als elke andere LED lamp die er is. Maar een slimme lamp van GoPro-Mania biedt geweldige extra functies waardoor het niet alleen meer opvalt, maar ook nuttiger voor huiseigenaren is. 



SMART LIGHT BULBS

Bronnen: justenergy & makeuseof