Er zijn soms jaren dat jouw kinderen alles voor Kerstmis willen. Terwijl het in andere jaren erop lijkt dat ze eigenlijk helemaal niets willen. Beide situaties zijn moeilijke om te navigeren. In veel gevallen krijgen de meeste kinderen met de Kerst met een ongeorganiseerde berg van cadeautjes te maken. 



Dit kan in overweldigde kinderen, gefrustreerde ouders, een grote puinhoop, een verspilling en een flink budgetverlies resulteren. De oplossing hiervan?



De regel van 4 kerstgeschenken! 

Beperk het geven van geschenken daarbij tot vier geschenken. Waarbij elk geschenk een specifieke wens of behoefte vervult: 



Iets wat ze willen / iets wat ze nodig hebben / iets om aan te trekken / iets om te lezen. 



Willen. Dit is het belangrijkste item. Dit is het ding dat jouw kind echt wil. 



Nodig hebben. Dit stelt ons in staat om onze kinderen iets te geven dat ze echt nodig hebben. Dat kan bijvoorbeeld voor school zijn of een ander nuttig iets. Zoals bijvoorbeeld een nieuwe lunchbox, een zonnebril of iets voor op hun kamer. 



Dragen. Houd hierbij rekening met het unieke gevoel voor stijl van elk kind. Als jij er de tijd voor neemt om iets te kiezen dat uniek voor hen is. Dan kun je bijna garanderen dat ze het eindeloos zullen dragen. 



Lezen. Dit geeft jou de kans om titels en boeken te kiezen die bij hun interesses en leesniveau aansluiten. Er is altijd wel iets inspirerends of iets anders heel leuks te vinden.



De voordelen van de regel van 4 kerstgeschenken 

Het invoeren van deze vier regels voor cadeaus voor de kids leidt tot minder chaos, duidelijkere verwachtingen en minder teleurstelling voor het hele gezin. Zelfs met minder cadeaus zijn de (meeste) kinderen nu gelukkiger. Dit omdat ze niet door al het speelgoed overprikkeld raken. Ze kunnen zich er nu beter op concentreren, bezig zijn en echt genieten. 



Deze vier kerstgeschenken regel stelt veel gezinnen ook in staat om dankbaarheid te leren. Want hoewel veel kinderen de ware betekenis van Kerstmis kennen, draait het vaak allemaal om de kerstman en de cadeautjes onder de kerstboom voor hen. 



Het leert ze om dankbaar voor de weinige cadeautjes te zijn die ze krijgen. Dit in plaats van gewoon veel te veel te verwachten. Bovendien kun je hetzelfde aantal stukken speelgoed doneren dat de kinderen ontvangen. Minder weggeven is immers ook veel gemakkelijker!



De regel van 5 kerstgeschenken… 

Dus wees nu ook verstandig en voer ook de regel van 5 kerstgeschenken in. Hey, wat is dit nu. We hadden toch de regel van vier? Wat is de vijfde dan? 



Welnu, de 5e is de echte winnaar! Het is iets dat ze nodig hebben of willen, maar het nog niet echt weten. Het is dat soortemet X-factor cadeau dat hen gewoon uit hun kerstsokken blaast! Dat hen volledig verrast en hen tranen van vreugde brengt.



Dit is het geschenk dat de Kerstman de kans geeft om echt naar de kinderen te luisteren en hun passies te begrijpen. Probeeren er daarvoor achter te komen waar ze echt blij van worden. Geef ze iets wat ze echt leuk zullen vinden en gebruiken. 



Het fijne van het bedenken van dit cadeau, het inpakken, de verwachting voelen en dan de gezichten van de kinderen zien als ze het openen. Dat is waar jij de ware vreugde van Kerstmis weer zult voelen. Wij wensen jullie met dit gevoel in gedachten allemaal alvast een fijne Kerst toe! 



CHRISTMAS

Bron: naturalhomebrands