De flip telefoons, je weet wel: die zeer compacte handsets die de mobiele wereld in de pre-iPhone dagen regeerden. Die zijn nu weer volop in de mode. 



Vooral de social media influencers prijzen nu deze uitgeklede handsets aan. Ze worden daarbij vooral voor prijst tieners aangeprezen die er moe van zijn om de altijd verbonden levensstijl te volgen. Anderen promoten de flip telefoons vooral door ze als een ‘vintage technologie’ te omschrijven. Iets wat bij de Gen Z in de smaak valt.



De heropleving van de ‘klap telefoon’ 

Elke vorm van heropleving van deze ‘klap telefoons’ lijkt echter verrassend. Want de budget smartphones zijn tenslotte ook dramatisch in prijs gedaald. Dit zeker als je geen premiumfuncties vereist. Dus waarom zou je terug in de tijd gaan naar het type telefoon dat populair in de negentiger jaren van de vorige eeuw was? 



Volgens de kenners is er nu zeker een verlangen onder veel mensen (en van allerlei leeftijdsgroepen) om toch verbonden te blijven. Maar dan zonder volledig in alle mogelijke toestanden van de smartphone meegezogen te worden. Dit geldt vooral voor de social media apps. 



Dit is de belangrijkste reden waarom flip telefoons momenteel een heropleving genieten. En misschien ook waarom jij er wellicht eentje zou willen overwegen... 



Het valt immers niet te ontkennen dat we in een zeer verbonden wereld leven. Want waar we ook zijn, kunnen we vrijwel iedereen bereiken en vrijwel alles op het internet opzoeken. Plus hoeven we ons nooit zorgen te maken dat we een ‘belangrijk’ moment missen. Voor sommige mensen is dat juist een deel van het probleem.



Een verlangen om de verbonden wereld te verbreken 

Steeds meer smartphonegebruikers beginnen te erkennen dat ze te veel tijd aan deze gadget besteden, En hebben nu een sterk verlangen om die verbinding te verbreken. Om zo meer ‘volledig aanwezig te zijn’ en daardoor hun kwaliteit van sociale verbindingen te verbeteren. 



Hoewel het voor velen moeilijk kan zijn om volledig ‘off-grid’ te gaan. Brengt de overstap naar een klassieke telefoon hen prima terug naar de basis! 



Anders gezegd, het is één ding om je telefoon thuis te laten als je graag even van een verbonden levensstijl afstand wilt nemen. Maar dan loop je wel het risico om volledig afgesloten te zijn. Zonder dat je een manier hebt om mensen te bellen of sms berichten te sturen.



Ga juist daarom voor een ‘domme’ telefoon… 

Voor sommige mensen die dan toch liever een (klein) beetje verbonden willen blijven. Is een ‘domme’ telefoon dan het op één na beste om volledig van het net af te gaan. Je hebt dan nog steeds een telefoon voor inkomende of uitgaande oproepen. En een mobiele connectiviteit houdt je zo van eventuele sms berichten op de hoogte. 



Maar andere soorten apps. En dan met name de koningen van sociale media (FaceBook, Twitter en Instagram). Die zijn daarmee niet beschikbaar. Waardoor je simpel kunt stoppen met het eindeloos scrollen door berichten of pagina’s. 



Iets wat vooral voor jongere telefoongebruikers aantrekkelijk is. Want zij ontdekken zo dat het mogelijk is om dit ‘uit te schakelen’ en ze vinden dit vaak erg prettig.



… en staar zo minder naar je telefoonscherm! 

Maar verwar deze kleine flip telefoon rage echt  niet met een volledige revival. Want ze maken slecht een zeer klein percentage van de totale mobiele telefoon markt in. Het gaat hier wereldwijd om maximaal 5% van de totale telefoonmarkt. 



Maar als jij er desondanks aan denkt om voor een flip telefoon te gaan. Dit met name als een manier om veel minder tijd aan staren naar en het scrollen op je telefoon te besteden. Dan heeft GoPro-Mania diverse betaalbare modellen in het assortiment. 



We noemen er hier een aantal op. Dit met een link die naar de productpagina leidt:



Diverse modieuze Mafam en Long CZ modellen, de UNIWA X28 en SATREND A15-M



GoPro-Mania biedt je zo diverse mogelijk om door middel van een flip telefoon lekker oldskool te gaan! 



FLIP PHONES

Bron en idee: tomsguide