Waarom wil iemand een andere taal leren? Er zijn net zoveel verschillende antwoorden op deze vraag als er taalleerders zijn. De beste redenen hiervoor zijn onder meer: 



Om beter tijdens internationale reizen te communiceren en om de taalvaardigheid op te frissen. Of voor gebruik van een huidige baan of te helpen bij het zoeken naar (ander) werk. Maar kan ook perfect werken om de mentale fitheid te verbeteren of te behouden. Of om een familielid of partner beter te begrijpen. 



Om dit allemaal mogelijk te maken, zijn er vele apps voor het leren van de gewenste taal of talen. Deze bieden over het algemeen een leuke en interactieve manier om je taalvaardigheden te verbeteren. Al deze apps voor een nieuwe taalleerder bieden een breed scala aan leeropties. En kunnen zowel op een iPhone, iPad of Android smartphone of tablet met een goede headset gebruikt worden.



Babbel: het beste voor gestructureerde cursussen (14 taalopties) 

Volgens de fluentu website gebruikt de Babbel  app verschillende methoden om praktische taallessen in sessies van 10 tot 15 minuten te volgen. Babbel heeft daarbij tot doel jouw zelfvertrouwen en begrip te verbeteren. Dit door middel van diverse interactieve cursussen. Die voor zowel beginnende tot gevorderde studenten geschikt zijn. Deze zorgen zo voor een goed afgerond taalonderwijs.



Busuu: het beste voor gepersonaliseerd leren (12 taalopties) 

Busuu biedt veel korte lessen, gepersonaliseerde reviews en feedback van echte native speakers. Deze app is daardoor een bijzonder veelzijdige taaltool, die voor taalleerders op elk niveau geschikt is. Jouw taalniveau bepaald door middel van een bekwaamheidstoets bepaald. Waarna jij met één van haar 150 beschikbare taalunits kunt starten. Units die in actuele thema’s met taken georganiseerd zijn.



Memrise: het beste voor je woordenschat (20 taalopties) 

De Memrise app leert je vooral jouw woordenschat van de vreemde taal te vergroten. Het doet dit door middel van videoclips van native speakers. En door middel van een verscheidenheid aan games en gesimuleerde sms gesprekken. Het gebruikt daarbij veel herhalingen. Memrise is daardoor een prima app voor alle beginnende tot halfgevorderde taalleerders.



Rosetta Stone: het beste voor een totale onderdompeling (24 taalopties) 

Door de Rosetta Stone app te gebruiken, kun jij je compleet in de vreemde taal onderdompelen. De lessen ervan zijn volledig in de doeltaal. Deze app vereist echt niet een enorme tijdsbesteding. Want er zijn tal van opties om het leren van de taal in kleine stappen te ondernemen. Er is bovendien de mogelijkheid van spraakherkenningstechnologie om jou te helpen je accent te verbeteren.



Pimsleur: het beste voor het leren via audio (51 taalopties) 

De Pimsleur app bestaat voornamelijk uit snelle audiolessen. Dit op basis van gesproken dialogen. Het is op deze wijze een klassiek audio taalleerprogramma dat snelle audiolessen van 30 minuten aanbiedt. Taallessen die jij gemakkelijk kunt volgen terwijl je op pad bent. Elke les bevat daarin spreekaanwijzingen om jou prima te helpen de basisvaardigheden voor spreken van de vreemde taal te ontwikkelen. 



Ben jij er al klaar voor om te beginnen met het leren van een nieuwe taal? Als dat zo is, waar wacht je dan nog op? Verzamel de juiste tools, download de juiste app en laat je hersens en tong daarna de rest van het werk doen. En als jij daarna eenmaal je allereerste gesprek in deze vreemde taal hebt gevoerd. Geloof ons van GoPro-Mania dan: wij zullen net als jijzelf trots op je zijn voor de prestatie die je verricht hebt! 



LEARNING LANGUAGE

Bronnen: o.a. babbel, fluentu & fluentin3months