2020 was misschien het jaar dat je van plan was om heerlijk te gaan reizen. In plaats daarvan werd 2020 het jaar waarin de wereld even z’n adem inhield en dat het idee van reizen zichzelf opnieuw weer moest uitvinden. Na de kolossale aardschok van de pandemie, is het in ieder geval zeker dat we vanaf nu bedachtzamer met onze GoPro in de hand zullen rondreizen. 

Ben jij stiekem alweer een beetje vooruit aan het plannen voor de betere en zonniger tijden die wederom zullen komen? En ook al lijken de vakantie mogelijkheden op dit moment nog wat onzeker, wij van GoPro-Mania weten echt wel hoe belangrijk het is om jezelf iets te geven om naar uit te kijken. 

Dus hebben we hier wat fijne locaties in Europa opgesomd waar je heerlijk tezamen met je actiecamera naartoe kan reizen om daar een heerlijk nieuw vakantie avontuur te beleven!

Schotland 

Magische meren, een ruige wildernis en dramatische kustlijnen: de landschappen van Schotland bieden een eindeloze hoeveelheid aan avonturen voor alle outdoorliefhebbers. Of je nu van zeilen, wandelen, kajakken of abseilen houdt, je kunt hier allerlei sportieve activiteiten ondernemen. 

Vergeet daarnaast ook niet de rijke geschiedenis die in de muren van al zijn middeleeuwse kastelen, ruïnes en stadsstraten leeft.

Zakynthos 

Misschien herken je het wereldberoemde Navagio strand (ook wel beter bekend als Shipwreck Beach) van jouw Instagram feeds, maar er zijn nog veel meer prachtige witte zandstranden met kalkstenen kliffen op dit Griekse eiland. Verder vind je allerlei traditionele landelijke dorpjes tussen de heuveltoppen en bossen in, plus de mogelijkheid tot veel levendige avonden vol muziek en cocktails. 

Een reis naar dit prachtige Griekse eiland is dan ook zeker de perfecte manier om je stress van 2020 te verlichten, en de kleurrijke waterwereld om Zakynthos is ideaal om in te duiken of snorkelen en om met je action sports camera van GoPro-Mania prachtige herinneringen vast te leggen.

Stockholm (Zweden) 

Vele activiteiten die je hier zou willen doen vinden outdoor plaats. Dus of jij nu bospaden wilt verkennen, na een sauna een plons in een meer wilt nemen of naar een eiland in de binnenstad wilt gaan om te zonnebaden, Stockholm is hier de perfecte startplaats voor. 

Het compacte stadscentrum van Stockholm maakt het gemakkelijk om er via een loopbrug, trein of boot te gaan eilandhoppen. Als de zon lekker schijnt, is dit een goed moment om de wijken per scooter of huurfiets te verkennen. Bij kouder weer biedt Stockholm een levendige restaurantscene en koffiecultuur, plus zijn er veel leuke ‘spelletjesbars’ waar jij je tijd heerlijk aangenaam warmpjes kan doorbrengen.

Apulië 

Gelegen in de ‘laars’ van Italië valt deze zonovergoten regio op door zijn unieke, traditionele Trullo huizen die over de schilderachtige, glooiende heuvels verspreid zijn. De stad Alberobello, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, verstrekt een prachtig sprookjesachtig gevoel. De dramatische rotsachtige kustlijn van Salento zou daarnaast zeker niet misstaan op een ansichtkaart, plus het schilderachtige stadje Lecce (genaamd de ‘Florence van het zuiden’) is bekend vanwege de barokke architectuur en foodie hotspots. Kortom, een perfecte spot om sublieme selfies vast te leggen!

Istrië 

Ervaar het Kroatië dat niet in de reisgidsen staat. Dit hartvormige schiereiland promoot perfect de lokale manier van leven, vaak ver weg van de drukke plaatsen met veel toeristen (tenminste als jij je iets verder dan de kustlijn waagt). Het foodie hart van Kroatië leeft hier volop, met witte truffels, verse zeevruchten en bekroonde wijnen die volop op het menu staan. De heuveldorpjes worden omgeven door prachtige natuur en de nationale parken zijn ideaal voor een dagje fietsen of wandelen met het gezin.

Timanfaya National Park op Lanzarote 

Het kraterachtige uiterlijk van Lanzarote lijkt op een bekende ‘rode planeet’ in ons planetenstelsel en het Timanfaya Nationaal Park voelt daardoor ook een beetje buitenaards aan! Het park werd tot een UNESCO biosfeerreservaat uitgeroepen en herbergt adembenemende vulkanische landschappen, maagdelijk gestolde lavastromen en zwarte zandstranden. 

De afwezigheid van vegetatie, de extreme ruigheid van het terrein, de verscheidenheid aan kleuren, de silhouetten van de vulkanen en de grillige kustlijn, dit alles maakt het Timanfaya park behoorlijk uniek. 

COVID19 heeft in 2020 een flinke pauze ingelast om te kunnen reizen, maar in 2021 zullen er ongetwijfeld prachtige bestemmingen zijn die wachten op reizigers om deze met hun GoPro te bezoeken wanneer de corona toestanden allemaal weer wat voorbij zijn. Dus oefen alvast je beste selfie poses en experimenteer met diverse GoPro-Mania camera mounts om al jouw vakantie opnamen straks zo goed mogelijk vast te leggen! 

GOPRO ACCESSORIES

Bronnen: o.a. cntraveller, oliverstravels & solmarvillas