De SJCAM SJ7 Star van Actioncam-Mania is een super moderne actiecamera die boordevol nieuwe technologie zit, waaronder een prettig snelle processor en een uitstekende beeldsensor.

Verder biedt het een metalen behuizing, een robuust ontwerp plus een heerlijk groot helder beeldschermpje. Maar het is die beeldkwaliteit die bij deze camera echt het verschil maakt en is daarom ook een uitstekende keuze voor als jij een action cam zoekt.

Absoluut opwindend

SJCAM is één van de vele fabrikanten van actiecamera’s die een grote selectie van camera’s aanbiedt. Het is echter vooral de beeldkwaliteit die hen echt onderscheidt van andere GoPro-kloon fabrikanten.

SJCAM heeft consequent de grenzen verlegd door zijn gebruikte componenten en de aanschafprijs in balans te houden. Dat is ook hier bij de SJCAM SJ7 Star van Actioncam-Mania het geval: de specificaties van deze kleine camera zijn absoluut opwindend te noemen!

Een goede mix

De ingebouwde A12S75 Ambarella processor in combinatie met de Sony IMX117 16 MP camera sensor is altijd een goede mix... En dit alles wordt ook nog eens verpakt in een prachtige metalen omhulsel om het allemaal nog perfecter te maken.

Een interessant gegeven is dat de camera een maximale opname bitrate van 60mbs kent, wat lekker hoog voor een actie camera en de mogelijkheid biedt om heel fijn veel details vast te leggen. De 4K is eveneens volledig 4K en niet geïnterpoleerd zoals bij sommige andere actiecamera’s.

Het hebben van een geweldige sensor- en processorcombinatie is slechts het begin van het succesverhaal van de SJCAM SJ7 Star. De camera bevat een typisch fish-eye perspectief op de wereld met een gezichtsveld van 166 graden.

Een compleet succesverhaal

De camera neemt foto’s en video op met 16 miljoen pixels en al deze beelden kunnen eenvoudig worden terug gezien op het grote 2 inch LCD aanraakscherm.

Op de zijkant van de SJCAM SJ7 Star bevinden zich de mini-USB poort, de HDMI uitgang en een microSD kaartsleuf. De camera wordt gevoed door een 1050mAh batterij die afhankelijk van het gebruik tussen een uur en twee uur power kan leveren.

WiFi is natuurlijk ook inbegrepen en er is alsook gyro-stabilisatie ingebouwd.

Naast de gebruikelijke video- en fotomodi zijn er onder andere ook opname mogelijkheden bij weinig licht, slow motion, bewegingsdetectie, witbalans, scherpte, kleur en een ‘loop’ functie.

Deze camera wordt met een flink gevuld pakket aan accessoires geleverd, waaronder een stuurhouder, plakbeugels en een statiefadapter... Zodat je direct vanaf het begin al flink aan de slag kan gaan!

Conclusie

De SJCAM SJ7 Star camera van Actioncam-Mania  ziet er goed uit en neemt heel fraai video op. Dit is dan ook uitstekend nieuws voor al die mensen die een super budget 4K actiecamera zoeken! Wat wil je nou nog meer?

https://www.gopro-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=SJCAM+SJ7+Star

Dit artikel kwam tot stand met wat hulp van o.a. camerajabber