Of je nu buiten actief bent in actie, avontuur of reisfotografie, dit is wat je moet weten over hoe jij geweldige GoPro foto’s kan maken!

GoPro’s staan bekend als de beste actiecamera ter wereld, maar het kan af en toe voor een beginner best wel lastig zijn om deze echt goed onder de knie te krijgen.

Alle GoPro’s worden geleverd met een gebruikshandleiding, maar de enige manier om echt te leren hoe je jouw GoPro moet gebruiken is in de praktijk door te experimenteren met allerlei instellingen, knoppen, beeldhoeken en lichtbronnen.

De GoPro fotografie kan behoorlijk verschillen van het gebruik van een DSLR of een compactcamera, omdat jij niet de reeks knoppen tot je beschikking krijgt die een grotere camera wel heeft, maar jij bent in plaats daarvan beperkt tot de enkele knoppen van het GoPro-model.

Maar alsnog zijn ze absoluut één van de beste type reiscamera’s welke op de markt beschikbaar zijn!

Hoe coole GoPro foto’s te maken. De eenvoud van een GoPro is erg handig wanneer je buiten aan het sporten of duiken bent. Dit is wat de GoPro dan ook zo geliefd maakt bij miljoenen fotografen over de gehele wereld.

De opname goed inkaderen. Zorg ervoor dat jij de GoPro hoger plaatst zodat deze alleen datgene opneemt wat je in het kader wilt hebben.  Als je iets vindt dat eruit springt, kan jij het altijd nog achteraf digitaal ‘bijsnijden’, maar dit kan de kwaliteit van de foto wel verminderen.

Originaliteit. Om jouw foto’s er tussen uit te laten springen moet jij zo creatief mogelijk zijn. Er is een ontelbaar hoeveelheid aan mogelijkheden waarop je een GoPro kan gebruiken, dus denk gewoon ‘outside-the-box’ en jij zal in een mum van tijd de meest bijzondere beeldhoeken verkrijgen!

Vooruit plannen. Afhankelijk van hoe serieus jij bent met je GoPro fotografie, is het echt ideaal om dagen of zelfs weken vooraf te plannen wat jij precies wilt vastleggen.

Fotografeer bij zonsopgang of zonsondergang, maar nooit ’s middags. De beste tijd om met je GoPro naar buiten te stappen is ‘s ochtends vroeg tijdens het gouden uur, net wanneer de eerste zonnestralen aan de horizon komen of wanneer de zon ondergaat. Het creëert een mooie zachte gloed die een perfect belichte foto oplevert.

Experimenteer met de instellingen. Er zijn talloze plaatsen waar je een GoPro kan plaatsen, objecten die je kan fotograferen en instellingen om te gebruiken. Des te bekender jij wordt met de instellingen op de GoPro, des te beter jouw eindresultaat zal zijn.

GoPro gear. Neem genoeg spullen mee die jou in staat stelt dat te fotograferen in welke situatie jij dan ook bevindt. Denk bijvoorbeeld aan een Jaws klem, flexibele tripod of een bobber.

Word goed vakkundig. Er zijn heel veel verschillende soorten activiteiten die jij kan vastleggen met jouw GoPro. Als je een beginner bent met de camera, richt je dan op een specifieke activiteit en word hier vervolgens erg goed in. Ga vervolgens naar iets anders om jouw vaardigheden uit te breiden.

Wat je buiten ook doet, waar je met jouw GoPro ook naar toe gaat, Actioncam-Mania.nl staat altijd met professionele hulp paraat!

https://www.gopro-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=buiten

Met wat buitenhulp van nomadasaurus