‘Jaws’ is een Amerikaanse actiefilm uit 1975 naar het gelijknamige boek van Peter Benchley. Deze schrikbarende film werd geregisseerd door Steven Spielberg en won met al zijn spektakel drie Oscars. De film over de bloeddorstige witte haai heeft toendertijd heel wat harten harder doen laten kloppen in de cinema en later op de buis thuis.

Met ‘Jaws’ lanceerde Hollywood een compleet nieuwe filmgenre waarin een moordenaarshaai flink wat vreetwoede toont. Er volgden tenminste 50 monsterhaai films, waaronder nog drie echte ‘Jaws’ films.

Het ‘Jaws’-effect heeft vandaag nog steeds invloed op mensen... en haaien. ‘Jaws’ profiteerde van de publieke angst voor haaien na de toename van interacties tussen mensen en haaien. De film gaf de aanschouwers niet alleen de beelden van een monsterhaai maar tevens een ervaren jager die het doodde.

Vanwege de gewelddadige afbeelding van haaien in ‘Jaws’ begonnen mensen te geloven dat ze allemaal bloeddorstige en gevaarlijke wezens waren, wat een behoorlijke misvatting is en met echte dodelijke gevolgen voor deze bijzondere wezens.

De populatie van vele haaiensoorten is in de Verenigde Staten sinds de release van ‘Jaws’ in 1975 met 50-90 procent gedaald. En wereldwijd is het niet een heel stuk beter...

Ga niet in het water was het motto van de ‘Jaws’ film, maar wij van Actioncam-Mania.nl dagen je uit om het wel te blijven doen. Geniet van de ongelooflijk bijzondere onderwaterwereld en neem het allemaal kleurrijk op met jouw eigen actie camera.

Laat die echte ‘Jaws’ s.v.p. dan maar met rust, maar gebruik indien nodig voor al jouw actiebeelden een stevige GoPro Jaws klem van Actioncam-Mania.nl

Deze super handige Jaws klem houdt jouw actioncam namelijk stevig in z’n kaken, waarna jij hem met zijn Quick release bevestiging op allerlei plaatsen kan bevestigen.

Jaws houdt vervolgens die camera van je wel stevig in zijn grip wanneer jij in de greep bent van zijn visuele omgeving!

Kan jij als je dat wenst zelf wel even fonetisch de tonen vanuit de film neuriën zodra jij je lens op iets richt:  “Duuun dun duuun dun ... ... ...” en denken “Ik kom eraan met mijn GoPro Jaws!

 

https://www.gopro-mania.nl/tmc-actiesport-camera-s-jaws-flex-montageklem-voor-gopro-hero-4-3-3-2-1-zwart.html

https://www.gopro-mania.nl/puluz-action-sports-cameras-jaws-flex-clamp-mount-voor-gopro-hero4-session-4-3-3-2-1.html