Eén van de meest gestelde vragen aan krijgskunstenaars is: “Hoe lang duurt het om een ​​zwarte band te krijgen?” Er bestaan veel verschillende antwoorden op deze vraag. De meeste mensen willen hierbij graag horen dat het maar een jaar of twee aan training duurt om een ​​zwarte band te krijgen. 

Misvattingen over wat een zwarte band nou precies is, wekken bij studenten vaak onrealistische verwachtingen. Tegelijkertijd wordt er bijna een bovenmenselijk en mythisch personage geassocieerd aan een individu die een zwarte band draagt!

Waar komt de zwarte band vandaan 

Maar waar komt die begeerde zwarte band nou vandaan? Jigoro Kano, de grondlegger van Judo, creëerde het classificatiesysteem dat door bijna alle andere moderne vechtsporten nu alsook wordt gebruikt. 

De zwarte band was de eerste rang die hij creëerde om de voltooiing van de eerste trainingsstap aan te duiden, en het was de eerste keer dat er een riemrang in vechtsporten werd toegekend. In wezen was het een symbool van het afstuderen van een student naar een volgende stap in de opleiding. 

Om een ​​zwarte band te kunnen verkrijgen, ga je dus gewoon succesvol op zoek naar een goede leraar en begin je met trainen.

Zwarte band voor je GoPro kunsten 

Hoe anders werkt dit alles met het verkrijgen van een zwarte band voor je GoPro kunsten. Het gaat hier namelijk allemaal precies omgekeerd in z’n werk. Je bestelt heel simpel een zwarte band voor jouw hoofd, borst, pols of helm bij Actioncam-Mania en gaat vervolgens als een action cam warrior op stap. 

Je gaat keer op keer weer op zoek naar nieuwe stoere, sportieve of avontuurlijke uitdagingen en zorgt er zo voor dat je jouw zwarte band met trots aan je actiecamera hebt bevestigd. 

Het kan een paar weken, maanden of soms jaren duren... of heel misschien bereik je jouw ultieme GoPro missie nooit. Maar een bezitter van zo’n zwarte GoPro band zal zich al snel beseffen dat deze zwart band die jij (behalve voor zijn beschermende functie) met je meedraagt uiteindelijk niet zo belangrijk is als de cameralessen die jij onderweg leert!

De zwarte band dragers 

Veel martial arts sporten of krijgskunsten kennen een oude en rijke geschiedenis, waarbij het dragen van een zwarte band een eer met zich meebrengt. Maar voor veel nieuwe action cam zwarte band dragers gelden dezelfde regels! 

Want een zwarte GoPro band kan gedragen worden ondanks dat jij over mogelijk zwakke punten beschikt. Zwarte band dragers zijn dan ook vaak heel gewone mensen die hun best doen en niet voor (of achter) de actiecamera opgeven. 

Train hard, wees nederig, pronk niet en klaag ook niet, en doe je best bij alles wat je in jouw actiecamera leven doet. Dit is wat het betekent om trots een ​​zwarte band te dragen. Het bewijs zien we wel terug via de bijbehorende videobeelden die jij opgenomen hebt! 

https://www.actioncam-mania.nl/catalogsearch/result/?q=band 

Bron en idee: judoinfo