Wat is golf

Golf is wereldwijd een uiterst populaire sport. Het is een spel dat veelal gespeeld wordt op een grote buitenbaan, waarbij het doel is om een kleine harde bal in een reeks ‘holes’ te pushen met zo min mogelijk slagen.

Dit alles gebeurd met behulp van een verscheidenheid aan zogenaamde golfclubs. In 2005 werd er vastgesteld dat er wereldwijd bijna 32.000 golfbanen waren, welke allerlei mogelijkheden bieden om aan dit unieke sportieve  spel deel te nemen.

Golf biedt een stimulerende mentale uitdaging in combinatie met een gezonde wandeling in een aangename omgeving en kan worden gespeeld door personen van allerlei niveaus en leeftijden.

Golf kan alleen of in een team worden gespeeld. Het kan hiermee een relaxed casual tijdverdrijf of een behoorlijk competitieve activiteit zijn.

Gezondheidsvoordelen van golf

Golf kan goed zijn voor jouw gezondheid en je hart. Het lopen van een gemiddelde baan voor een rondje golf kan tussen de vijf en zeven kilometer zijn. Dus wanneer jij drie tot vijf keer per week 18 holes loopt, dan verkrijg je een optimale hoeveelheid uithoudingsvermogen voor jouw dierbare hart.

En als jij zelf aan je clubs trekt of ze meedraagt, verbrand je elke ronde nog meer calorieën en profiteer je er uiteraard nog meer van!

Regelmatig golfen kan jou zodoende meehelpen fit te blijven, jouw spieren trainen en het uithoudingsvermogen verbeteren. Het is ook heel geschikt om af te vallen en het lichaamsvet zo te verminderen.

Andere voordelen van het golfen

Golf kan alsook een geweldige manier zijn om contact te houden met vrienden. Het biedt eveneens hulp bij het verminderen van stress. Dit als gevolg van zijn fysieke activiteit en natuurlijk vanwege het plezier bij het wandelen in een open en natuurlijke omgeving.

Het biedt daarnaast volop kansen om nieuwe mensen te ontmoeten en helpt mee een gevoel van verbondenheid met de golfgemeenschap te ontwikkelen.

Beginnen met golfen

Golf kan een zeer sociale en plezierige sport zijn. Jij kan niet enkel tegen anderen strijden, maar je kan ook met jezelf concurreren om zo die vorige ‘high-score’ van jezelf te verbeteren.

Een goede manier om aan de slag te gaan, is door wat lessen te nemen om de basisvaardigheden te verwerven alvorens je zelf alleen actief op pad gaat.

Hier bij actioncam-mania bieden we jou allerlei golf accessoires en sportartikelen aan die voor iedere amateur of semi-pro golfer geschikt zijn. Actioncam-Mania is hiermee jouw absolute ‘hole-in-one’ golfpartner!

https://www.gopro-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=golf

Met hulp van betterhealth