Een winter sjaal, omslagdoek en hoofddoek van Actioncam-Mania is een zeer noodzakelijk onderdeel van jouw wintergarderobe. Een grote, maar soepel gestructureerde en vooral warme sjaal om je keel en nek wikkelen geeft je namelijk veel wintercomfort.

Winter sjaals en hoofddoeken zijn er in grote variëteit, kleuren plus texturen bij ons verkrijgbaar en zijn alsook direct (gedurende het gehele winterseizoen) beschikbaar.

De sjaal

Voor als je ‘m echt nog niet eerder gezien hebt: Een sjaal is een groot rechthoekig / driehoekig / vierkant stuk stof dat meestal over de schouders wordt gedrapeerd of om het lichaam wordt gewikkeld.

Het wordt soms gedragen voor decoratieve doeleinden (om een outfit te accentueren of blote schouders in formele kleding te bedekken), religieuze doeleinden, maar meestal om lekker warm te kunnen blijven.

In het verleden werd de sjaal enkel voor de winter gebruikt en werd voornamelijk van pure wol gemaakt.

En alhoewel dat de meeste mensen tegenwoordig geloven dat het enige doel van een sjaal een modeaccessoire is, biedt een sjaal echter veel gezondheidsvoordelen, vooral als de seizoenen veranderen.

Bescherming nek en zo

Allereerst is er natuurlijk de bescherming tegen de kou. De nek is het meest kwetsbare gebied in de winter en een grote wintersjaal is dan jouw beste verdediging tegen een winterse kou.

Een grote wintersjaal kan warmte en bescherming bieden voor je nek en borst. Het kan daarnaast worden gebruikt om je neus en mond te bedekken om zo niet alleen je gezicht tegen de kou te beschermen, maar evenzo om warme lucht voor je longen te creëren.

Het dragen van een fijne warm sjaal kan jou tevens tegen die lastige griep beschermen, maar alleen door alle delen van je gezicht tegen de kou te bedekken. Je moet hierbij zeker je mond en jouw neus volledig bedekken.

Verbetering bloedcirculatie

Een warme sjaal verwijdt de bloedvaten van de spieren rond jouw nek en schouders. Het verhoogt de stroom van zuurstof en voedingsstoffen naar de spieren, verlicht pijntjes en kwaaltjes in de nek plus schouders, terwijl het ook nog eens meehelpt om beschadigde spieren te genezen.

Hoe draag je een lange hoofddoek of sjaal?

De lange sjaal en hoofddoek gaan meestal maar één keer om je nek. Je kan het ‘strikken’ om het zo binnen jouw jas te laten hangen, mits er genoeg ruimte aanwezig is. Buitenom is natuurlijk nooit een probleem.

Een sjaal is ideaal om je aangenaam warm te houden bij koude dagen. En ze bieden bovendien een geweldige mogelijkheid om een beetje meer persoonlijkheid in jouw wintergarderobe aan te brengen.

Is dit niet allemaal geweldig? Kijk zelf maar even hoe jij er via Actioncam-Mania snel en modieus warmpjes bij kan lopen!

winter