Wakeboarden lijkt heel veel op snowboarden maar dan op het water. Als je reeds geprobeerd hebt om te skateboarden, snowboarden, windsurfen of welke sport dan ook, dit biedt dit een flinke steun in de rug om te leren wakeboarden.

Bij het wakeboarden wordt de berijder vastgemaakt aan zijn wakeboard en bij een snelheid van ongeveer 50 kilometer per uur achter een motorboot voortgetrokken. De rijder kan zo op het wateroppervlak glijden en coole wakeboardtrucs achter de boot uitvoeren.

Moet je kunnen zwemmen?

Jazeker, je moet in staat zijn om minimaal 50 meter te kunnen zwemmen met een drijfmiddel erop. Plus je moet zelfvertrouwen in het water hebben, want het is zeer waarschijnlijk dat je kopje onder gaat vanaf je wakeboard.

Wat voor uitrusting heb ik nodig?

Het is bijna een verplichting om een drijfhulp- of impactvest te dragen, naast een helm en natuurlijk de wakeboard zelf. Een natpak of wetsuit is aan jou de keus, maar zal je minder snel koud in het water maken.

Waar te doen?

Wakeboarden kan uitgeoefend worden op zowel een meer als voor de kust van Nederland en België. Voor beginnende wakeboarders zijn de rustige omstandigheden van een meer beter om jouw beenwerk op een wakeboard te oefenen en natuurlijk uiteindelijk rechtop te staan.

Action cam en mounts

Monteer jouw GoPro simpel voorop je wakeboard met een TMC Board houder set, want voor dit type bevestiging is maximale houdkracht vereist. Daarmee kan je heel interessante beelden opnemen van jouzelf terwijl je in actie bent.

Een andere perfecte mount om jouw wakeboard watersport avonturen mee op te nemen is de borst mount. TMC biedt ze in flitsende kleuren aan, maar er zijn ook andere typen beschikbaar.

Een borst houder is één van de veiligste oplossingen als het op wakeboarden aankomt. Met z’n specifieke constructie ontwerp zorgt het ervoor dat wanneer het eenmaal bevestigd is, er weinig kans is dat het ongemerkt los zal komen.

Wakeboarden is fun!

Je kan samen met jouw familie en vrienden wakeboarden en zo een leuke sportieve tijd beleven. Bovendien is het een geweldige manier om nieuwe vrienden te maken en andere wakeboarders te ontmoeten.

Plus naast wakeboarden kan jij uiteraard ook een heel fijne tijd op het strand doorbrengen en aldaar andere activiteiten in de zon te doen, opdat je zo wat extra zonne vitaminen verkrijgt terwijl je geniet van het heerlijke buitenleven op of bij het water! Actioncam-Mania weet wel wat jou gelukkig kan maken deze zomer!

wakeboard

borst

reddingsvesten

Bronnen: newforestwaterpark & healthfitnessrevolution etc.