Zwemmen is een geweldige vorm van fitness voor mensen van alle leeftijden. Als je al weet hoe je moet zwemmen, dan is dat prachtig! Je kan dan heerlijk in jouw eigen tempo aan de slag gaan. Als je het echter nog leren moet, dan zijn er hier bij Actioncam-Mania wat handige zwem tools beschikbaar.

Zwemmen helpt je niet alleen met jouw fysieke gezondheid om zo in vorm te blijven, maar de voordelen strekken zich daarnaast ook uit tot je geestelijke gezondheid.

Complete body workout

Zwemmen is absoluut een geweldige totale lichaamstraining! Wanneer je zwemt, betrek jij daarbij namelijk bijna elke grote spiergroepen. Regelmatig zwemmen zal jouw kracht en conditie al snel verbeteren, je spieren versterken plus jouw metabolisme verhogen.

Cardiovasculaire fitness

Zwemmen is de beste vorm van cardiovasculaire fitness met een lage impact! Cardiovasculaire oefeningen hebben betrekking op het hart, de longen en de bloedsomloop. Elke aërobe vorm van activiteit zoals zwemmen, fietsen, hardlopen zal jouw cardiovasculaire conditie verbeteren. Dit is een geweldige manier om in vorm te blijven en jouw welzijn verbeteren!

Zwemmen verbrandt veel calorieën

Zwemmen kan (als jij dat wenst) één van de meest uitdagende trainingen zijn en als gevolg daarvan kan je met een gestructureerde training een enorme hoeveelheid calorieën in het water verbranden.

Een top-zwemmer kan in het zwembad tot wel 1.000 calorieën per uur verbranden. Als recreatrieve zwemmer is dit meestal tussen de 300 en 500 calorieën per uur, afhankelijk van jouw geslacht, lichaamsgewicht en de intensiteit die je toepast.

Helpt jouw slaap te verbeteren

Des te meer je zwemt, des te beter jij slaapt! Er zijn tests gedaan met volwassenen die last hadden van slapeloosheid, en zij die regelmatig trainden gaven aan erna beter te kunnen slapen. Dit goede slaappatroon is ook perfect om na al je inspanningen jouw spieren te vitaliseren.

Verbetert je humeur

Zwemmen maakt jou vrolijk! Het is bewezen dat lichaamsbeweging endorfines afgeeft, die jouw algehele humeur en geluksgevoel verbeteren kan. Zwemmen is daarnaast een geweldige manier om een sociale gemeenschap op te bouwen, fysieke doelen te stellen en jouw zelfvertrouwen te vergroten.

Zwemmen is stressverlagend

Heb je een zware dag achter de rug? Ga dan zwemmen! Zwemmen is namelijk een geweldige manier om stress en vervelende gevoelens te verlichten. Je kunt hiermee heerlijk even aan de wereld ontsnappen, door met niemand praten maar gewoon één te zijn met het water.

Kortom, zwemmen maakt je gezonder en gelukkiger! Geoefende zwemmers kunnen jou dit direct wel vertellen, want zij zijn altijd een stuk gelukkiger na iedere frisse duik!

Waar wacht jij nog op? Zwem jouw weg naar een betere gezondheid en een geluksgevoel! Of leer ook lekker hoe je kan zwemmen om hier een leven lang veel profijt van te hebben. Actioncam-Mania is er voor het plezier van alle zwemmers!

zwemmen

zwem