Als ze me missen... ben ik...

Omdat terwijl het vangen van een vis de letterlijke naam van het visspel is, zorgen subtiele nuances ervoor dat het vissen zelf nooit teleurstelt. Hier zijn een aantal favoriete redenen:

Even het dagelijkse leven verlaten

We leven drukke en vaak hectische levens. Naast de televisie, smartphones, e-mail en sociale media vind je in veel gevallen bijna altijd wel een scherm voor ons gezicht.

Vissen is de perfecte gelegenheid om je mobiele telefoon uit te zetten en je los te koppelen van alles wat hier aan vast zit. Zelfs als het vangen van vissen langzaam gaat, is het veelal een stuk relaxter dan op kantoor zitten, in het verkeer vastzitten, of voor de TV hangen.

De roep van de natuur

Als je altijd al een dierenliefhebber bent geweest, dan zou jij indien je op wat meer unieke locaties zou kunnen vissen, bijzonder coole ontmoetingen met de natuur kunnen beleven.

Je zou een adelaar, muskusrat, otter, everzwijn, hert, vreemde (maf) kikkers, of wat voor ander bijzonder dierlijk exemplaar uit de natuur kunnen tegengekomen. Het is natuurlijk altijd leuk om wilde dieren te zien!

Het gezelschap dat je meeneemt

Op zich kan de eenzaamheid van het vissen door sommigen al leuk genoemd worden, maar misschien ga jij juist liever met vrienden op pad.

Of jij nou wederom een leuke reunie beleefd met ‘vis-vrienden’ vanuit jouw jeugd, een nieuwkomer de kneepjes van het vak laat zien, of lekker stoom afblaast met collega’s na het werk... Elk type vistrip zou buitengewoon kunnen zijn.

En vergeet uiteraard ook familie-uitjes niet! Want die zijn ook geweldig!

Vissen met je kind of kinderen

Plus wanneer je op zoek bent naar een manier om meer tijd met jouw kind of kinderen in de buitenlucht door te brengen, overweeg dan om samen aan een persoonlijk visserij beleid te doen.

Een kind meenemen vis te gaan vangen is een geweldige manier om je liefde voor de sport en het buitenleven in het algemeen aan de volgende generatie door te geven. Daarnaast is het eveneens een heel prettige manier om je met jouw kind te binden door samen heel fijn ontspannend een relaxte tijd buiten in de natuur door te brengen.

Enkele eenvoudige visregels

Als laatste vind je hier enkele eenvoudige basis regels voor bij het vissen: Respecteer de visser(s), de vis zelf, het water en het land waarop je staat. Volg altijd jouw lokale wet- en regelgeving. En kies uiteraard voor de juiste en respectvolle behandeling van jouw visgerei èn een visvriendelijke behandeling plus mogelijke aangename vrijgave van de zojuist gevangen vis.

Bekijk snel in het visuitrusting assortiment van de webshop van Actioncam-Mania hoe jij jouw visserij hobby prettig kan beginnen of aanvullen. Je vindt hier geweldige prijzen en mogelijke kortingen op de beste visserij gerei producten voor de moderne hobby visser!

vissen visserij

visserij

Naar een idee van idahostatesman & wikihow