Geweldige opnamen maken

Zorg ervoor dat jij jezelf filmt in aanvulling op jouw omgeving. Je vlog moet zowel commentaar- als inhoudsopnamen bevatten, dus het is een goed idee om van tijd tot tijd je gezicht in het beeld te vertonen.

Vloggen is heel persoonlijk, dus jij kan er alsook voor kiezen je vlog zonder commentaar en gezichtsopnamen toe te passen. Maar als dat zo is, blijf dan in toekomstige vlogs eveneens consistent met dit type presentatie.

Vragen stellen

Een manier om je publiek flink betrokken te houden, is door naar vreemden op straat te lopen, hen een vraag te stellen en hun antwoorden te filmen. Dit is uiteraard een idee, maar het kan een goed startpunt zijn voor als jij niet weet wat je moet filmen.

Zorg er natuurlijk wel voor dat je toestemming hebt om reacties die jij ontvangt te mogen plaatsen alvorens jij deze filmt.

En.. Houd je vragen gepast. Je wilt niet dat iemand denkt dat jij hen gewoonweg lastig valt of geneert.

Neem interessante of opwindende evenementen op

Tenzij dat jouw commentaar interessant genoeg is om je publiek gedurende de gehele vlog betrokken te houden, kan je maar beter opnamen maken van grappige, mooie of anderszins stimulerende beelden.

Als je bijvoorbeeld een interessante wandeling aan het filmen bent, voeg er dan een paar minuten aan beelden aan toe van dieren in het wild, landschappen of iets dergelijks.

Het opnemen van schattige dieren of dramatische gebeurtenissen in jouw vlog houdt het publiek bijna altijd wel bezig!

Al dwalen door een stad gaan terwijl je maar lang genoeg opnames maakt, levert daarin bijna altijd wel iets interessants op.

Bewerk je vlog

Hoe jij jouw afgewerkte vlog bewerkt is aan jou de keus. Het doel zou echter moeten zijn om deze tot op een redelijke lengte in te korten (tot bijvoorbeeld 8-15 minuten).

Jump cuts, waarbij twee interessante back-to-back-momenten in de vlog worden geïdentificeerd en de inhoud daartussen wordt geknipt, zijn essentieel bij het bewerken van vlogs.

Je wilt zeer zeker passende muziek toevoegen aan vrijwel al jouw vlogs.

Kijkers kunnen in een ‘saai moment’ door secties te versnellen via een ‘time-lapse’ effect te creëren, in jouw vlog geïnteresseerd blijven.

Betrek jouw publiek erbij

Probeer geleverde feedback te verwerken in toekomstige video’s. Maak elke keer een verschillende vlog en val dus niet in herhaling. Een terugkomend thema kan ideaal zijn. En promoot je vlogs voor een maximaal aantal views!

Je moet proberen te vertellen over iets dat jij interessant vindt, of waar je gepassioneerd over bent. Volg jouw persoonlijke gedachten om zo slimme conclusies te trekken en te theoretiseren.

Wat je ook doet of wat jij ook filmt, Actioncam-Mania is altijd standin-by om jouw hier optimaal in te ondersteunen!

https://www.gopro-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=vlog

https://www.gopro-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=sports%20camera

https://www.gopro-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=tripod

https://www.gopro-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=lamp

https://www.gopro-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=selfie

Naar een idee van wikihow