Met een verrekijker van Actioncam-Mania kan jij heel vlug iets zien dat ver weg is. Door te kijken door de twee oculairs zal jij namelijk eenvoudig in staat zijn om bijvoorbeeld in de verte aanwezige herten of vogels prettig van dichtbij te zien... Zonder dat je daadwerkelijk in de buurt van hen hoeft te manouvreren en deze zo al snel af te schrikken of weg te jagen.

Geliefd object

Een verrekijker is dus bij veel mensen geliefd om de duidelijke reden dat ze jou op afstand details kunnen laten zien. En omdat zo’n verrekijker (zeker bij Actioncam-Mania) niet zo heel kostbaar meer is, genieten steeds meer mensen daarvan en van de hobby’s die er aan verbonden kunnen zijn.

Want al deze verschillende personen gebruiken ze voor allerlei verschillende doeleinden, zoals:

‘Vogelen’

Vogels kijken, of ook wel ‘birding’ genoemd, is één van de grootste hobby’s die een verrekijker vereist. Zoals de meeste dieren in het wild, zullen vogels ongerust zijn over mensen die hen te dicht naderen. Achtertuinvogels kunnen gewend raken aan mensen en laten zich graag zien bij het vogelhuisje met het voedsel welke jij aanleverde.

Maar meer ‘exotische’ vogels in het wild laten je niet te dichtbij komen. Een verrekijker is een zeer prettige oplossing waarmee jij van verre vogels van dichtbij kunt bekijken. Een verrekijker die fysiek wat groter is, is beter voor ‘vogelen’.

Op het water

Een zogenaamde marine verrekijker bevindt zich een beetje in een speciale categorie. Verrekijkergebruik op het vaste land wordt grotendeels bepaald door de kijkafstand van de grootte van de objecten of dieren die jij wilt zien.

Het bekijken van dingen op het water vereist een enigszins andere benadering. Een watersportverrekijker is meestal een beetje groter in jouw handen en heeft meestal een lagere vergrotingsfactor dan een ander type verrekijker.

Voor dat laatste is eenvoudig weg een simpele reden: Je stopt namelijk nooit echt met bewegen wanneer jij je op het water bevindt. Het constante schommelen van de boot, zelfs als het weinig is, maakt het moeilijker om te focussen.

Een iets minder krachtige verrekijker is in dit geval de juiste oplossing!

Het vermogensbereik

Jij kan bepalen hoeveel dichter jij een object door de verrekijker kunt zien door te gaan kijken naar het vermogensbereik van de vergroting. Dit is in de technische specificaties het nummer vlak voor de ‘x’.

Bijvoorbeeld: Een 10 x 42 verrekijker heeft een vergroting van 10x. Een verrekijker van 7 x 25 heeft een vergroting van 7x.

Hieronder worden tot slot nog enkele ongewone toepassingen van de verrekijker opgesomd:

‘Firestarter’

De basistechnologie in de meeste verrekijkers bestaat uit convexe en concave lenzen in een buis, wat in wezen een omgekeerde microscoop is. In een ernstige noodsituatie kan een verrekijker worden gedemonteerd en gebruikt worden om een vuurtje te maken. Deze methode wordt op vrijwel dezelfde manier bereikt als bij gebruik van een vergrootglas.

‘Smartphone zoomer’

Pas jouw sociale media status aan met een afbeelding van een wild beestje. De meeste smartphone camera's zijn uitgerust met een autofocus die erg op het menselijk oog lijkt. Houd deze cameralens gewoon tegen het rechter oculair van een verrekijker en laat het beeld duidelijk scherpstellen.

Enige aanpassing aan de focus van de verrekijker kan noodzakelijk zijn. En alhoewel dit niet echt van superieure kwaliteit is, kan deze optie een stuk lichter en goedkoper zijn dan welke professionele telelens dan ook!

‘Stargazer’

Een stuk goedkoper plus veel minder omvangrijk dan een telescoop, is de verrekijker een ideale manier om de nachtelijke sterrenhemel te bekijken. Zelfs budget modellen kunnen jou de  kraters op de maan tonen en de kleur en vorm van zichtbare sterren en planeten verbeteren. Een verrekijker is alsook een fantastische tool om een meer visuele weergave van meteorenregen te verstrekken.

Voor een betaalbare en goed vergrotende verrekijker surf je naar Actioncamera-Mania.nl

https://www.gopro-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=verrekijker

Bevat info van procular & blog.theclymb