Er zijn heel veel redenen om van sport te houden, maar er zijn er ook veel om het (bijna) te verafschuwen. Je kan er soms namelijk behoorlijk behoorlijk moe van worden. En dan heb ik het niet alleen over het naar sport op TV kijken!

Dus haat je het om te trainen? Ben je echt wel (lichtelijk) allergisch voor sportscholen? Kom op: Maak je niet zo druk. Kies simpelweg voor één van de onderstaande leuke activiteiten, lichtelijk gesponsord door ons van Actioncam-Mania, en jij kan dan ook aanzien of jouw lichamelijk welbeleven positief beter zal worden.

Want of jij het idee van te moeten sporten veracht of je nog nooit echt die fijne boost van chemicaliën in jouw hersenen hebt ervaren na een intensieve maar voldane training? Het is allemaal mogelijk!

Of heel stiekem heb je gewoon nog niet de juiste type oefening gevonden die bij jou past...

Iets vinden waar jij van kan houden

En om iets te vinden waar jij wat activiteit uit kan halen is best belangrijk, want een recentelijk medisch onderzoek heeft een verband gevonden tussen langdurig zitten en een hoger risico op overlijden... Oef!

Maar indien jij te veel zit, betekent dit niet dat jij je ook per direct moet aanmelden bij een sportschool. Voor het verkrijgen van ietwat broodnodige beweging, zou jij alsook een beetje gecharmeerd kunnen worden tot wat andere leuke activiteiten!

En die kunnen uiteindelijk zelfs leiden tot nieuwe (lichamelijke) hobby's, nieuwe vrienden of vriendinnen, een fraaie taille of heel misschien zelfs een compleet nieuwe kijk op fitness!

Speel videospellen

Als jij een verwoed gamer bent, dan heb je al de benodigde apparatuur om jouw hart sneller te laten kloppen in je woon- of slaapkamer. Bijna ieder populaire videogameplatform beschikt namelijk wel over een op fitness gebaseerd spel dat gebruik maakt van motion-tracking technologie.

Deze brengen jou niet alleen in beweging, maar ze kunnen ook nog eens voor een nog leuker doel dienen door je samen te brengen met jouw nabije geliefde... Om zo samen een fijne tijd door te brengen in een beetje vriendschappelijke competitie!

Touwtjespringen

Touwtjespringen is één van de meest effectieve lichaamstrainingen die geschikt is voor alle leeftijden. Het biedt een geweldige training, kan overal gedaan worden en is leuk! Je kan hier via Actioncam-Mania al behoorlijk vlug jouw nieuwe springtouwroutine aanvangen met een geschikt springtouw.

Toch stiekem een beetje sporten...

Wanneer je een sport beoefent waar je van houdt, dan fixeer jij je niet op alle beweging die jij doet. Een plaatselijke recreatieve sportcompetitie waaraan flink wat teams meedoen kunnen jou net als vroeger op school een fijn ontspannend gevoel schenken. Denk voor jouw plezier bijvoorbeeld aan korfbal, tennis of badminton en volleybal of zo.

Word een zeemeermin

Als je ooit hebt gedroomd over een magisch leven die een zeemeermin mag leiden, wordt het dan niet de hoogste tijd om met vinnen te gaan zwemmen. Ja, echt waar! Het zeemeerminnen is namelijk net als zwemmen een full-body workout, maar het voegt daaraan een leuk en wellicht magisch element toe om jezelf alsook van binnen een zeemeermin te voelen...

Begin jouw eigen dansfeest

Als jij een flinke muziekliefhebber bent, is het dan niet de hoogste tijd om meer dan alleen jouw tenen op de muziek te laten bewegen? 50 tot 60 minuten pittig dansen kan tijdens dit bewegen wel tot 450 calorieën verbranden!

Dus zet nou jouw favoriete muzieknummers op een ietwat hoger geluidsniveau aan (of zet een koptelefoon op) en dans alsof je op een party bent waarbij niemand naar jou kijkt!

Lekker wandelen

Jij loopt al sinds je ongeveer een jaar oud was en dit lopen is nog steeds de gouden standaard als het gaat om lichaamsbeweging. En weet je wat zo fijn is? Jij hebt geen speciale uitrusting of kleding nodig, je hoeft geen topsporter te zijn en je hebt alsook geen gym nodig. Wat wel heel nuttig is een sport watch of fitness tracker met een pedometer om al die stappen van jou te tellen...

Zie je nou wel dat lichaamsbeweging heel leuk, gezond en ontspannend kan zijn. Actioncam-Mania weet wel wat goed voor jou is!

sport

springtouw

zeemeermin

sport watch