Als je een geweldige reis maakt, is het soms niet genoeg om mensen er enkel over te vertellen. Nee je wilt het ze ook echt laten zien. In onze wereld die steeds digitaler wordt is de beste manier om dit te doen via een travel video.

Reis video’s, mits goed gepresenteerd, hebben de kracht om inspirerende verhalen te vertellen en op een emotionele plus meeslepende manier ervaringen te delen. Het zijn natuurlijk ook prachtige souvernirs welke de beste herinneringen vanuit jouw travel ervaringen bevatten.

Hoe je een reisvideo maakt. Je hoeft absoluut geen professional te zijn om een travel video te maken. Om jou te helpen vind je hieronder enkele tips voor het plannen, filmen en bewerken van jou unieke videobeelden. Daarmee kan jij dan geweldige reisvideo’s samenstellen, zelfs als je dit nog nooit eerder gedaan hebt!

Als jij een goede travel video wenst te maken, moet je allereerst de juiste apparatuur aanschaffen. Iedere geweldige reisvideo begint met een paklijst. Want nog voordat jij op pad gaat naar jouw bestemming, zorgt je er zonder meer voor dat jij alles meebrengt wat je maar nodig hebt om die gewenste video’s te realiseren.

Als je van te voren weet dat jij tijdens die reis flink onderweg bent of onderwatermateriaal wenst  vast te leggen, dan is een actiecamera een geweldige multipurpose tool, perfect als metgezel voor het maken van allerlei grote avonturen.

Als je daarnaast het vermoeden hebt dat je veel audio gaat opnemen, of opnames  gaat maken in windgevoelige omgevingen, dan is het wellicht een goed idee om te investeren in een hoogwaardige externe microfoon.

Bescherm je apparatuur! Je hebt de juiste dingen nodig om je camera en accessoires tijdens je reizen te beschermen. Er zijn hier bij Actioncam-Mania vele handige cameratassen welke voor diverse soorten camera’s geschikt zijn en alles droog en georganiseerd houdt.

Weet waar je naartoe gaat. Spontaan reizen is superleuk, maar als je weet dat je een video wilt maken om jouw avonturen te documenteren, dan helpt het om te weten waar jij naartoe gaat. Het helpt niet alleen bij het plannen van jouw video productie, maar je krijgt ook de kans om te onderzoeken wat je te zien krijgt wanneer jij er bent.

Om een goede travel video te maken, moet je een opnamelijst maken. Zoek uit wat je wilt opnemen op jouw bestemming. De meeste mensen trekken instinctief hun camera in de aanslag wanneer ze bijvoorbeeld iets interessants zien.

Maar om een interessante reisvideo te maken, is het slim om een aantal van jouw opnames van tevoren te plannen, zodat je alle beelden kan verkrijgen die je maar nodig hebt. Dit kan meer werk betekenen, maar je zal dankbaar zijn dat jij daarna de beschikking over deze beelden hebt wanneer je er speciaal voor gaat zitten om jouw travel video te bewerken.

Een commentaarstem in een reisvideo. Overweeg om te vertellen wat je opneemt om zo jouw verhaal te promoten. Er zijn twee manieren om dit te doen: tijdens of na jouw reis. Als jij jouw verhaal een deel van je video wilt maken, onthoud dan dat je praat terwijl je opneemt of doe het selfie-stijl en laat zo je publiek weten wat je precies doet.

Als je ervoor kiest om hier eerst mee te wachten, dan is het achteraf toevoegen van gesproken tekst nadat de reis voorbij is ook een geweldige manier om jouw reisherinneringen te complementeren. Het enige dat je hoeft te doen is een script schrijven en dit vervolgens opnemen.

Interviews. Een andere manier om jouw reisvideo’s op te vrolijken is door er (lokale) personen in te brengen. Zorg er wel voor dat jij toestemming vraagt alvorens je begint met opnemen...

Je reisvideo bewerken. Wanneer de reis erop zit en je bent hersteld van je ‘na-reis-depressie’, dan is het de hoogste tijd om er goed voor te gaan zitten en al jouw videobeelden te gaan bekijken. Richt je op de momenten die opvallen en verwijder alles wat niet zo goed uit de verf is gekomen als dat jij had gehoopt.

En als laatste: iedere epische reismontage heeft zonder meer de perfecte muziek als begeleiding nodig!

Zo zie je maar weer, voor alle geweldige travel video’s staat Actioncam-Mania.nl jou uiteraard altijd met de juiste middelen en tips bij!

https://www.gopro-mania.nl/catalogsearch/result/index/?cat=0&dir=asc&limit=45&order=name&q=travel

Deze tips kwamen tot stand via smartertravel