In het eerste deel van het blogartikel gaven we jou tips die meehelpen om de manier waarop jij opnames van jezelf maakt zeker te verbeteren. Het ging hier voornamelijk om de juiste apparatuur en bijbehorende GoPro-Mania accessoires. Nu je eenmaal de juiste uitrusting in je bezit hebt, hebben we het in deel 2 erover hoe jij jezelf het beste kunt filmen.

Werk met meerdere camera’s 

Als jij jouw video eindproduct naar een hoger niveau wilt tillen, probeer dan twee beeldhoeken te gebruiken door met twee verschillende camera’s te filmen. Probeer de ene camera voor jouw primaire beeldhoek te gebruiken, met jouw gezicht frontaal naar de camera toe gericht, terwijl de andere camera van jou een close-up kan maken, bijvoorbeeld van ietsje opzij. 

Als jij inderdaad meerdere camera’s gebruikt, dan is het belangrijk om de regel van de 180 graden niet te overtreden door ervoor te zorgen dat al jouw beeldhoeken frontaal of op één kant zijn gericht, maar niet op beide kanten. Want als je deze regel overtreedt, dan kan dit desoriënterend bij de kijker werken.

Wees creatief 

Het is heel gemakkelijk om keer op keer weer dezelfde ideeën en technieken te gebruiken. Er bestaan echter zoveel mogelijkheden om creatief te zijn bij het filmen van jezelf... zodat je jouw kijkers ook niet gaat vervelen. 

Waarom probeer je niet wat verschillende beeldhoeken uit? Probeer een supergroothoekopname of een superclose-up, of plaats je camera met de voorkant naar boven op de grond en kijk hierop neer. Met de juiste GoPro-Mania accessoires, zoals unieke mounts en (mini-) tripods, bestaan er oneindig veel mogelijkheden! Je kunt bijvoorbeeld voor een nog spannender avontuur een actiecamera op je auto, fiets of watervoertuig monteren.

Wees jezelf 

Iedereen ziet zichzelf als een charismatische presentator wanneer ze de camera op zichzelf richten, maar veel mensen vallen ​​stil zodra ze op de opnameknop drukken. 

Het is zodoende de moeite waard om het eerst te oefenen en het gewoonweg accepteren dat het even kan duren voordat je echt zelfverzekerd op de camera overkomt. Het is daarnaast ook van belang om jezelf voor de camera te zijn en een stijl te vinden die goed bij jou past, in plaats van iemand anders na te doen. Het publiek houdt zonder meer van authenticiteit!

Conclusie 

Zoals alles in het leven, moet je een nederige houding hebben als je dit alles wilt perfectioneren. Kijk daarom jouw vorige video’s terug en maak aantekeningen over hoe je jouw volgende video’s nog beter kunt maken. 

Het kan verder ook de moeite waard zijn om anderen om input te vragen. En als je denkt dat je nog wat creatieve camera accessoires nodig hebt om je filmbeelden nog wat dynamischer te maken, vergeet dan zeker niet even op GoPro-Mania rond te kijken, want er zijn er hier bij ons voldoende beschikbaar! 

CAMERA ACCESSORIES CAMERA 

Bron: premiumbeat