Naarmate de productieapparatuur steeds toegankelijker is geworden, neemt het aantal individuen dat zichzelf regelmatig wil filmen alsook toe. Waar ooit een groot camerateam voor nodig was, kan dit alles nu (soms) door slechts één persoon met een budget (action sports) camera gedaan worden. 

Het is echter een redelijke kunst om jezelf echt succesvol te filmen, en het kan behoorlijk wat oefening vereisen om het onder de knie te krijgen. 

Hier zijn enkele GoPro-Mania tips om dit met de juiste uitrusting mogelijk te maken. En of je nu een vlogger of avonturier bent of gewoon jouw bedrijf online wilt promoten, deze tips helpen jou absoluut om de manier waarop jij opnames van jezelf maakt te verbeteren.

Gebruik de juiste camera 

Koop de beste camera die jij je veroorloven kunt. Zoek naar een camera met een omklapbaar scherm, zodat je goed kunt zien hoe jij eruitziet terwijl je praat. Je kunt ook een extern scherm erop aansluiten dat gemakkelijk via HDMI of draadloos aangesloten kan worden. 

Als je echt op avontuur gaat, investeer dan in een actiecamera of zelfs twee. Deze zijn waterdicht en kunnen aan vrijwel alles worden bevestigd. Ze verstrekken jou zo misschien de actiebeelden waar je precies naar op zoek was! Je wilt in dit geval zeker een camera die met een resolutie van minimaal 1080p filmt, een 4K mogelijkheid is niet altijd essentieel maar kan met haar beeldsensor wel de beeldkwaliteit verbeteren.

Stabiliseer de camera 

Er is niets erger dan wiebelige beelden. Je ziet er dan echt niet professioneel uit! Zet je camera op zijn minst op een stabiel oppervlak (zoals een tafel), maar als je een redelijk budget hebt, investeer dan zeker in een goed statief. 

Als jij jezelf op avontuur filmt, kijk dan bij GoPro-Mania zeker naar de best toepasselijke mounts. Deze nemen veel minder ruimte in dan een statief en kunnen tevens voor interessantere beeldhoeken zorgen.

Neem kwaliteitsaudio op 

Audio maakt vijftig procent uit van de algehele kwaliteit van een video. Je zou in dit geval aan een externe microfoon kunnen denken, plus maak de juiste beslissing over waar jij jezelf gaat filmen. Overmatige wind of achtergrondgeluiden kunnen jouw opnamen namelijk flink verpesten! Zoek zodoende een tijdstip en plaats uit waar het stil is.

Beheers je verlichting 

Als jij graag wilt dat jouw opnames er fantastisch op de schermen van mensen uitzien, dan moet je goed nadenken over het licht waarin jij filmt. Blijf (indien mogelijk) uit de buurt van fel zonlicht! Als je buiten wilt filmen, dan hebben bewolkte omstandigheden veelal de voorkeur. 

Als je binnen filmt, zorg er dan voor dat je niet voor een raam staat, want dan verschijn je als een silhouette in beeld. Als je jouw verlichting wilt regelen, dan kun je beter met speciaal voor dit doel gemaakte lampen binnen filmen. De juiste opstelling zorgt in dit geval voor een zachter licht, waardoor je geen harde schaduwen krijgt die je opnames kunnen verpesten. 

Dit was het eerste deel van hoe jij met de juiste GoPro-Mania accessoires (en eventueel camera) de beste beelden van jezelf kunt opnemen. In het tweede gedeelte zullen we jou meer informatie verstrekken hoe je een echte pro-vlogger of selfie-avonturier kunt worden! 

GOPRO ACCESSORIES SPORTS CAMERA 

Bron: premiumbeat