Wil je een professional worden in het maken van de beste indoor foto’s met behulp van jouw GoPro of vergelijkbare actiecamera? Lees dan zeker even dit Actioncam-Mania blogartikel! 

Ben je dol op fotografie binnenshuis, maar kan jij dit niet optimaal doen vanwege een gebrek aan ervaring met jouw sport action cam? Welnu, dan vind je hier enkele van de beste tips en trucs om ook met je GoPro camera fraaie binnenfoto’s te maken. 

Laten we allereerst eens beginnen met een (kleine) opsomming van de dingen die je nodig hebt om indoor fotografie met de GoPro camera zo succesvol mogelijk te maken.

De minimale must-have apparatuur 

  • GoPro camera. Zoals we allemaal weten, kan je zonder camera niet fotograferen...
  • GoPro statiefbevestiging. Een statiefbevestiging of tripod-mount is nodig omdat het jou helpt om je GoPro camera simpel op elk Actioncam-Mania statief te bevestigen.
  • Statief. Je hebt een statief of tripod nodig om de actiecamera in een perfecte positie te kunnen plaatsen.
  • Natuurlijke lichtbron. Je hebt een natuurlijke lichtbron nodig, zoals het licht dat via een groot raam of deur binnenkomt, om zo een perfecte fotoshoot binnenshuis te maken. Als alternatief kan je een Actioncam-Mania Actioncam-Mania LED video lamp gebruiken gebruiken.

Als jij al deze benodigde apparatuur in huis hebt, bespreken we verder nog wat broodnodige pro-tips voor jouw indoor action cam foto’s.

Verbind je GoPro draadloos met jouw mobieltje of tablet 

Als jij je GoPro of look-a-like camera via een draadloze verbinding met jouw smartphone of tablet verbindt, dan heb je veel meer opties om jouw beelden te controleren en tegelijkertijd heel gemakkelijk diverse instellingen of zo aan te passen. Zo kan je de GoPro als een professional bedienen zonder keer op keer op de knoppen van jouw actiecamera te hoeven drukken.

Kies jouw camera-instellingen 

Als je jouw camera-instellingen selecteert om binnen te kunnen fotograferen, moet je er rekening mee houden dat de GoPro niet echt goed bij weinig licht kan presteren. Het kiezen van de betere camera-instellingen kan jou dus veel helpen bij het oplossen van dit probleem. 

Denk hierbij bijvoorbeeld aan: 

  • Protune Flat Color instellingen (of vergelijkbaar). Door dit in te schakelen, kunnen jouw foto’s meer gedetailleerde beelden creëren.
  • Gezichtsveld. Alle action sport cam’s worden geleverd met een zeer breed gezichtsveld. Maar je hebt geen breed gezichtsveld nodig als je binnenshuis fotografeert. Pas deze in stelling dus in het camera menu aan.
  • Witbalans. Witbalansinstellingen zijn ook belangrijk voor fotografie binnenshuis. Voor de perfecte witbalans maak je eerst een foto met volledig uitgeschakelde lichten om de witbalans van de camera te controleren. Als de kleurinstellingen niet goed lijken, dan zou je de witbalansinstellingen van 550K kunnen proberen, aangezien dit de beste instellingen zijn voor foto’s met natuurlijk licht.
  • Kom dichterbij het onderwerp (maar niet te veel). Dit is de belangrijkste tip! Houd er rekening mee dat elk object dat van heel dichtbij met een GoPro camera is opgenomen er wazig uitziet. Je moet je object dus minstens 30 cm van de GoPro camera vandaan houden om wazigheidsproblemen in je foto’s te voorkomen.
  • Gebruik een statief voor stabiele en scherpe beelden. Het gebruik van een statief is geen slecht idee als je met je GoPro camera in de kamer fotografeert. Het voegt meer stabiliteit en stabilisatie toe aan de opnamen. Zo krijg je kristalheldere foto’s. De ontspanknop van je camera via jouw telefoon of tablet bedienen kan ook meehelpen. 

Hopelijk heb je wat opgestoken van deze waardevolle Actioncam-Mania tips en trucs om je binnenfotografie leuker en beter te maken met jouw actiecamera. Het enige dat je namelijk hoeft te doen, is de beste apparatuur, de beste camera-instellingen en het beste gezichtsveld te kiezen om mooie levendige foto’s te maken. We wensen jou veel succes! 

Bron: bestgimbal