Er ligt niet altijd sneeuw in ons land, dus je zult waarschijnlijk zoveel mogelijk je best doen om hiervan ervaringen vast te leggen, deze te bewaren en uiteraard te delen. Er zijn veel manieren om je mooiste (zo niet allerbeste!) momenten van jezelf in de sneeuw met je GoPro of een andere sports actioncam vast te leggen, dus hebben we hier wat handige tips voor je!

Blijf warm 

Eén van de belangrijkste onderdelen van het maken van opnames in de sneeuw is jezelf en jouw spullen zo goed mogelijk warm houden. Batterijen gaan veel sneller leeg in de vrieskou, dus stop je camera wanneer je hem even niet gebruikt in een broek- of jaszak dicht bij je lichaam.

Begin vroeg 

De vroege vogels maken vaak de beste opnames! Vroeg opstaan ​​is immers een eenvoudige manier om nog betere foto’s en video’s te maken dankzij het prachtige winterse ochtendlicht: goudkleurig en diffuus. Mits het niet heftig sneeuwt...

De regel van derden 

Speel met je compositie door in plaats van jouw onderwerp in het midden te plaatsen het blikpunt ergens anders te plaatsen. Misschien heb je wel eens iets gehoord over de regel van derden? Het basisprincipe hiervan is dat een foto in drie delen wordt opgesplitst, horizontaal en verticaal. Om interessante foto’s te maken, plaatst de fotograaf de interessante blikpunten op deze kruisende lijnen.

Breng ‘laagjes’ in je opnames aan 

Dit betekent gewoonweg dat je andere elementen aan de voorgrond toevoegt in plaats van alleen maar op jouw onderwerp te focussen. Probeer eens vanachter een boom te staan ​​om die op de voorgrond toe te voegen, want als je dit goed aanpakt, dan trekt dit de aandacht van de kijker en leidt het door de scène naar jouw hoofdonderwerp.

Verander van perspectief 

Een andere manier om interessantere opnames te maken, is door jouw perspectief aan te passen. Ga laag naar beneden voor een kikkerperspectief of maak een opname van boven om bijzondere perspectieven te krijgen. Een selfiestick is hiervoor een perfecte tool, maar er bestaan nog veel meer interessante GoPro-Mania toebehoren om artistiek te zijn. Wees ‘gewoon’ creatief en kijk wat werkt!

Blijf stabiel 

Niemand kijkt graag naar slechte, onstabiele video’s, dus gebruik een gimbal of andere stabilisator. Veeg tevens je lens af en toe even schoon, want als het sneeuwt kan dit je hele video verpesten. 

Je kan jouw actiecamera ook heel stabiel op een tripod in de sneeuw zetten, of in een boom plaatsen en hier vervolgens langs bewegen (skiën, langlaufen, schaatsen, lopen, glijden... alles kan!).

Plan je opname 

Je bent vroeg opgestaan, je hebt jouw camera lekker warm gehouden, je hebt een uniek plekje en een actievriendje of vriendinnetje om voor jouw lens te stralen. Dus voordat jij je uitrusting tevoorschijn haalt, bedenk dan goed: wat wil ik precies vastleggen? 

Het vooraf visualiseren van jouw opnames zal de uitvoering ervan flink meehelpen. Speel in gedachten door de live-actie en bepaal op welk punt deze er het beste uit zal zien. Dan draait het vervolgens allemaal nog om timing. 

Weet hoe je jouw action cam optimaal in kan stellen, regel de beste GoPro accessoires, en je bent er klaar voor om voor de beste opnames in de snow show buiten te gaan! 

GoPro wenst je heel veel sneeuwplezier actie! 

GOPRO ACCESSORIES

Bron: rhythmjapan