Sporten is geweldig voor kinderen en natuurlijk ook voor volwassenen. Het biedt zowel fysieke als psychologische voordelen. Sport kan namelijk de fysieke coördinatie, fitheid en eigenwaarde vergroten. En het levert eveneens belangrijke levenslessen over teamwerk en zelfdiscipline.

Maar kinderen lopen bij het sporten vervolgens wel wat risico op sportblessures. Dat komt omdat hun lichaam nog steeds in de groei is en hun coördinatie zich alsook nog aan het ontwikkelen is.

Veel kinderen van 14 jaar en jonger worden daarom elk jaar behandeld voor sportgerelateerde blessures. De helft van al die blessures kan echter simpel voorkomen worden door correct gebruik van veiligheidskleding en accessoires, plus soms ietwat kleine aanpassingen in de speelomgeving.

Het op de juiste manier volgen van sportregels kan idem dito helpen blessures te voorkomen.

Veiligheidsuitrusting en zo

De te gebruiken veiligheidskleding moet uiteraard sportspecifiek zijn voor de beste sports safety. Dit kunnen items zijn zoals een skibril, mondbeschermer, scheen-elleboog-kniebeschermers en valhelm. Deze uitrusting moet absoluut goed passen.

De juiste sports safety accessoires van Actioncam-Mania vermindert letsel en staat jou toe om zelfs bij kleine kwetsuren sommige dagelijkse activiteiten toch te blijven uitoefenen.

Zo zijn er allerlei handinge beschermers voor je ledematen, zoals voor jouw arm, onderarm en/of been. En die zijn er natuurlijk niet enkel voor kinderen, maar ook voor allerlei volwassen activiteiten.

Hiken in de natuur

Schuif bijvoorbeeld een beschermer over je armen bij het hiken om ze op deze manier te beschermen tegen takkrassen, scherpe doornen, teken, insectenbeten, direct zonlicht en wat dan ook meer.

Bij Actioncam-Mania zijn er eveneens allerlei been beschermers beschikbaar. Perfect voor extra ondersteuning of preventief helpen tegen blessures tijdens het sporten en wat ook erg handig is: het kan de benen in de winter alsook goed warm houden!

Veilig door de straten ‘cruisen’

Iedereen, van extreme atleten tot basisschoolleerlingen die vanaf hun oprit op hun skateboard stappen, profiteren van een set superieure skateboardpads van Actioncam-Mania.

Want skateboarden is absoluut een leuke manier om buiten te gaan sporten, maar vooral bij kinderen kan een pijnlijke val er al snel voor zorgen dat ze hun skateboard liever thuis achterlaten...

Kniebeschermers zijn de eerste dingen waar de meeste personen aan denken als ze beginnen met skateboarden. Maar er zijn uiteraard nog meer onderdelen op een lichaam die jij goed zou willen beschermen...

Zodoende zijn al die knie-, elleboog-  en polsbeschermers ideaal voor zowel nieuwe als gevorderde skaters.

Super cool!

Elke topsporter zou jou kunnen vertellen dat sports safety super cool is... Doe er dus van alles aan om jezelf te beschermen door de juiste beschermende Actioncam-Mania uitrusting te dragen, de regels te volgen, voldoende water te drinken en ook belangrijk voor kleine (en grote soms volwassen) kinderen: veilig te spelen. Ready-set-wow!

sports safety