Waarom zou iemand in vredesnaam een ​​sport actie camera als vlogcamera willen gebruiken, is waarschijnlijk het eerste wat ik jou hoor vragen? Jazeker, er zijn zeker betere camera’s op de markt, maar er is absoluut een plek voor een GoPro of vergelijkbare camera in de vlogomgeving.

Een starter vlogcamera 

Want al die betere, duurdere camera’s hebben namelijk nog steeds allerlei extra vlog-camera-accessoires nodig om ze hiervoor geschikt te maken. De extra benodigde apparatuur is bij een rijkelijk uitgevoerde sport actie camera van Actioncam-Mania minimaal, waardoor zo’n actiecamera vooral geschikt is als een starter vlogcamera. 

En uiteraard kan je met je action cam ook prima surfen, kajakken, paragliden of welk ander avontuur je ook wenst aan te gaan. Het doet in dit geval ook dienst als robuuste waterdichte vlogcamera. Zo’n superkleine camera voor vloggen is ideaal, aangezien een sport actie camera, zoals één van de SJCAM of Hamtod modellen van Actioncam-Mania, zo klein is dat deze precies in je broek- of jaszak past, zo direct naast jouw mobieltje. Maar als je een serieuze action cammer bent, dan wil je echt wel graag een speciale tas of koffer voor je spullen hebben. 

En maak je hier niet al teveel zorgen over, want het hoeft maar een kleine tas of koffer te zijn, want je hebt helemaal niet veel apparatuur nodig. Dus één die net groot genoeg voor een statief, een paar extra batterijen plus wat handige mounts en eventueel een externe microfoon.

Verschillende stijlen van vloggen 

Er zijn heel veel verschillende vlogstijlen in de YouTube wereld te vinden, en deze kunnen simpel worden vereenvoudigd tot 4 hoofdgroepen: 

Talking Head - In deze vlogging stijl wijst de camera naar het hoofd van het onderwerp, die vooral over een onderwerp praat of een verhaal doet. 

Instructie - Dit is een vlog van het type “hoe dit te doen”, met een soort demonstratie over de beste manier om een bepaald eindresultaat te bereiken. 

Documentaire - Kijk maar naar diverse reisvlogs om hiervan een goed idee te krijgen. Deze documenteren voornamelijk een plaats of evenement. 

Reality – Dit is een vlog die in de echte wereld is opgenomen, die gebeurtenissen laat zien terwijl ze plaatsvinden. Misschien is dit net zo interessant als jouw eigen persoonlijke leven!

Extra vlog accessoires 

Om met meer succes een sport actie camera voor vlogvideo’s in te zetten, zou je zeker wat extra vlog accessoires moeten toevoegen. Gelukkig is het boodschappenlijstje hier vrij klein en zal het dus ook niet direct al jouw spaargeld opeten. 

Als essentiële uitrusting heb je uiteraard een actiecamera nodig, en dan het liefst voorzien van een externe microfoon aansluiting met een bijpassende microfoon, en een WiFi signaal voor een externe bediening met jouw smartphone. Denk verder aan beschermende middelen voor jouw camera, en ook heel belangrijk: reservebatterijen! 

Verder zou een (octopus) statief en/of een gimbal heel fijn zijn om jouw action cam te stabiliseren en heb je uiteraard fijne videobewerkingssoftware voor jouw Mac, PC of tablet nodig.

Doe het gewoon! 

Bij vloggen (net als veel andere dingen in het leven) is het een feit dat des te meer je het doet, des te beter je erin wordt. Trek er zodoende op uit, of vlog optimaal regelmatig binnenshuis. Want zo word je ongetwijfeld een betere vlogger. 

Je zult zo niet alleen meer zelfvertrouwen krijgen en vaardigheden opbouwen, maar alsook jouw creatieve ideeën zullen vrijelijker stromen. Gebruik nu ook jouw sport actie camera voor het vloggen en zorg er gewoon voor dat de beelden er geweldig uit zien! 

https://www.actioncam-mania.nl/catalogsearch/result/index/?p=7&q=sport+actie+camera 

Bronnen: o.a. nicerightnow