Nachtdieren hebben speciale vaardigheden die hen meehelpen te overleven en floreren in het donker. Eén van deze vermogens is nachtvisie. De mens beschikt helaas niet over zo’n ongelooflijk interessante overlevingstool.

Maar gelukkig kan Actioncam-Mania ons gemis ondersteunen met een HTK-90 HD nachtvisie camera om ons zo toch nog in het donker te laten zien!

Het spookdiertje

Tarsiers, die ook wel spookdiertjes genoemd worden, zijn primaten met enorme ogen die meer licht opnemen, waardoor ze 's nachts kunnen zien.

Net als de uil zijn hun ogen gefixeerd, dus draaien ze hun hoofd rond om hun omgeving te observeren.

Inktvissen, krokodillen en katten hebben allemaal pupillen met vormen die hen assisteren de wereld beter te zien. Het tapetum lucidum, een retroreflecterende laag in het oog, kan sommige dieren ook helpen extra goed te zien.

Infrarood technologie

Een nachtvisie camera HTK-90 HD biedt in principe eveneens zo’n retroreflecterende laag.

Met behulp van infrarood beeldvormingstechnologieën hebben mensen hun zichtbereik uitgebreid en kunnen ze nu alsook energiegegevens meten en interpreteren die daarvoor niet konden worden gezien.

Deze technologieën maken gebruik van infrarode golven om de warmte te meten die wordt afgegeven door een object of die wordt uitgestraald. Naarmate de temperatuur van een voorwerp toeneemt, neemt de beweging van zijn atomen toe en straalt het voorwerp meer infrarode energie uit.

De infrarode energie die door het object wordt uitgestraald kan worden gedetecteerd en vervolgens worden omgezet in een elektronisch signaal dat wordt gebruikt om een visueel of thermisch beeld te produceren.

Coole film mogelijkheden

Dat klinkt heel interessant èn dat is het ook!

De vooruitgang in de infrarood technologie heeft filmmakers vandaag de dag namelijk een extra voordeel gegeven ten opzichte van de vroege pioniers. De nachtelijke drama’s van de (natuur) wereld kan nu namelijk nog veel beter worden gefilmd.

Nachtelijke escapades

Met een HTK-90 HD nachtvisie camera bijvoorbeeld van Actioncam-Mania. Dit is een heel adequate camera om al jouw ‘nachtelijke escapades’ haarfijn vast te leggen...

Actioncam-Mania verwelkomt jou in het bijzondere mysterieuze nachtleven met hun HTK-90 HD nachtvisie camera.

https://www.gopro-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=HTK-90+HD+

Bronnen: thekidshouldseethis, nationalgeographic & bbc