Skiën is één van de vele sporten waar de allernieuwste actiecamera’s volledig op voorbereid zijn. Dus wanneer je de camera op de automatische belichting instelt, dan kan je er meestal wel zeker van zijn dat het beelden van uitstekende kwaliteit vastlegt. Althans wanneer de zon schijnt...

In zwaar bewolkte omstandigheden zou je wellicht de lichtgevoeligheid ietwat willen verhogen. Indien mogelijk zou je het beeldmateriaal (wanneer je even indoor een pauze neemt)  tussentijds willen controleren, zodat je er zeker van bent dat de kwaliteit goed is. Pas indien nodig de belichtingsinstellingen dan alsnog een beetje aan.

Met de ultrawijde of ‘superview’ instelling kan je met jouw actiecamera opnames maken met de volledige omvang van de beeldsensor om zo heel dynamisch het volledige frame te vullen.

Standaard gebruiken de meeste action cams een 4:3 verhouding. De standaard 1080p weergave heeft echter een verhouding van 16:9, wat betekent dat de boven- en onderzijde van de opgenomen beelden afgesneden wordt.

Door superview in te schakelen behoudt de camera al het beeldmateriaal dat anders verloren gaat aan die boven- en onderkant van het beeld. En dit is ideaal voor bij het skiën...

Gebruik hoge framesnelheden om de ski-actie cool vast te leggen. Des te sneller de frame rates, des te vloeiender het beeldmateriaal van jou wordt vastgelegd. Tijdens het skiën schiet het landschap langs je heen, dus heb jij een snelle beeldsnelheid nodig om bij te blijven en schokkerig filmmateriaal te voorkomen.

De camera als basisbeeldsnelheid op 60 fps instellen is ideaal bij het skiën. Indien je een sprong wilt maken of in slow motion wilt opnemen, verhoog deze snelheid dan naar 120 fps.

Je zult merken dat de beeldkwaliteit van de video bij 120 fps enigszins daalt, maar die unieke slow-motion resultaten blijven indrukwekkend!

Maak verbinding met de APP. Wanneer jij de action cam meeneemt, moet je ervoor zorgen dat jouw smartphone en camera gekoppeld en klaar voor gebruik zijn. De live weergave-feed op de APP is een geweldige manier om de beeldcompositie te controleren.

De APP is uiteraard ook perfect om gedurende de dag van het skiën jouw acties terug te zien terwijl je geniet van warme Glühwein of een Vin Chaud ;-)

Aangezien jij waarschijnlijk de gehele dag op de hellingen staat, zou je echt een extra batterij of zelfs twee moeten inpakken. Er is niets erger dan het missen van die laatste sprong van de dag vanwege een lege batterij. Koud weer heeft alsook invloed op de conditie en stroomlading van de batterij. Des te kouder het is, des te minder opnametijd jij uit jouw GoPro zult halen. Bewaar je reservebatterijen in een binnenzak, opdat ze zo mooi opgeborgen lekker warm blijven!

Enkele super moderne actiecamera’s beschikken over stemactivatie (zoals de SOOCOO S100 & S200), wat heel handig kan zijn op de skihellingen. Time-lapse video’s met jouw action cam is altijd erg leuk en het werkt goed samen met ski actie. Als alternatief zou je heel pittoresk de zonsondergang kunnen filmen terwijl jij geniet van jouw après-ski!

Na al deze handige tips zou je nu echt goed voorbereid met jouw actiecamera moeten kunnen skiën. Actioncam-Mania weet wel hoe jij als filmer goed voorbereid op de skipiste kan gaan!

https://www.actioncam-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=batterij

https://www.gopro-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=SOOCOO+S100

https://www.gopro-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=SOOCOO+S200

Met handige ski-film-tips van camerajabber