Ben jij er ooit geïnteresseerd in geweest om één van die ring light flashes van Actioncam-Mania te gebruiken? Nou, misschien wordt het wel de hoogste tijd om zo’n LED ring lamp te hanteren! Dus “Put a ring on it” zou ik namens Beyonce misschien ook wel zeggen...

Levendiger portretopnamen

En waarom niet, want die ringverlichting geeft karakteristiek een extra nadruk aan de ogen van jouw portret model en helpt zo mee bij het creëren van een mooiere foto.

Veel personen weten wel dat dit met een ring licht kan, maar ze weten wellicht niet dat zij met behulp van ring light flashes eveneens de harde schaduwen op de achtergrond van het onderwerp kunnen verwijderen, waardoor de foto’s er een stuk bruisender of levendiger uitzien!

Maar wat is nou een ringlicht?

Als je een heel eenvoudige uitleg wenst, dan is een ringlicht eigenlijk een flits die in een grote cirkel is gemonteerd. En er zit een holle cirkel in het midden waar de cameralens door gestoken wordt, om op deze wijze maximaal van dit lichteffect gebruik te kunnen maken.

Modellen- en modefotografen gebruiken al lang ringlichten om verbluffende opnamen te maken. Maar wat maakt een ringlicht zo speciaal? Naast de extra nadruk op de ogen en het wegnemen van harde schaduwen bij portretopnamen is er nog het volgende te melden.

Ideaal voor close-ups of macro-onderwerpen

De gelijkmatige verdeling van het licht van ring light flashes is de reden dat deze ringflitser zonder meer is uitgevonden. Want een ringlicht voor bij close-ups of macro-onderwerpen hoeft geen flits licht te zijn, het kan namelijk alsook continu licht zijn.

In feite werden de ringlichten eigenlijk uitgevonden voor tandheelkundig of ander medisch gebruik, waarbij een stabiel en duidelijk beeld van het onderwerp van vitaal belang is.

Maar als fotografen kunnen wij ook profiteren van deze gelijkmatig verdeelde output van ring light flashes. Het naar voren gerichte en vrijwel schaduwloze effect van een goede ringverlichting stelt ons namelijk in staat de beste belichtingen bij bijvoorbeeld macrofotografie te bereiken, alwaar de korte afstanden nogal extreem kunnen worden en een ander type licht vaak moeilijk te plaatsen is.

En voor wie is het nog meer interessant?

Een ring LED lamp is ideaal voor videografen, zoals onder meer een YouTube-vlogger. Ga maar eens zoeken naar make-up tutorial blogs en vlogs en je zal al snel zien dat zij heel vaak een ringlicht gebruiken.

Of wat dacht je van natuurfotografen, want die vinden ring light flashes over het algemeen ook absoluut nuttig. Een close-upweergave van een klein object kan er namelijk geweldig uitzien wanneer deze vergroot op het scherm wordt weergegeven...

Er zijn ook bedrijfsfotografen of zo die kunnen profiteren van ringlichten. Denk maar aan foto’s of onderwerpen van kappers, sieradenmakers, postzegelverzamelaars, kledingverkopers met accessoires, automonteurs en leraren.

Kortom, iedereen die een idee of een product met kleinere dingen of close-up weergaven zou willen filmen of fotograferen, kan heel goed de hulp gebruiken van een ring LED lamp.

Jouw ringlicht relatie

Welnu, indien jij echt opnamen van professionele kwaliteit wenst te verkrijgen, net zoals jij die terug kan vinden in tijdschriften of foto’s van modellen, dan hoef je enkel maar hier in de online shop van Actioncam-Mania naar binnen te springen om het zelf ook eens te proberen. Doe er een ring omheen en heb veel plezier. Ik weet zeker dat jij al heel snel versteld zal staan van jouw eigen ringlicht relatie!

ring light flashes