Of je nu een fotografie liefhebber bent of misschien stiekem een professionele videofilmer, je hebt zeker iets nodig om ervoor te zorgen dat je camera plus accessoires beschermd wordt. En of het hier nu om een cameratas, een pouch of een gewatteerde rugzak gaat maakt niet, als je het maar goed met de juiste protective case van GoPro-Mania beschermt! 

Er zijn veel redenen om jouw camera en lenzen in een beschermend jasje met je mee te dragen. Misschien zou je graag een waterdichte cameratas willen hebben om je kostbare apparatuur tegen vochtschade te beschermen, of misschien zoek je een tas waarin jij alles prettig en opgeruimd bij elkaar kunt bewaren.

Waarom heb ik een protective case nodig? 

Elke camera bevat kwetsbare onderdelen, maar dit is vooral bij DSLR’s en spiegelloze camera’s het geval. Je beschikt namelijk over een losse lens of lenzen, en je wilt uiteraard graag je LCD scherm beschermen. 

Maar er zitten ook de bewegende delen op jouw camerabehuizing, waaronder sensoren. Als één van deze beschadigd raakt, dan kijk je mogelijk tegen een verminderde functionaliteit van je gehele configuratie aan, tezamen met een mogelijk dure reparatie. 

De kwetsbare accessoires, zoals een prime of zoomlens, kost veel om te vervangen, maar het kan ook kostbaar zijn om er eentje te laten repareren (vaak tussen de 30% en 50% van de oorspronkelijke prijs!). 

Een betaalbare cameratas van GoPro-Mania is een heel eenvoudige en effectieve manier om vlot krassen, stof, vocht of andere potentiële schade te voorkomen.

Hoe jij je camera optimaal beschermt 

Het is niet zo moeilijk om jouw camera te beschermen, maar er bestaan wel verschillende manieren om hem veilig in te pakken, afhankelijk of je deze regelmatig gebruikt of hem voor langere tijd opbergt.

De camera beschermen wanneer je op pad bent 

De sleutel tot het veilig houden van jouw camera wanneer jij onderweg bent, is door hem met voldoende vulling op te bergen. Je camerabehuizing plus de afzonderlijke lenzen (tezamen met eventuele filters die jij als lensbeschermer met je mee zou kunnen dragen) zouden idealiter omhuld moeten worden met een vulling, zonder dat ze al te veel ruimte hebben om in een tas ‘rond te stuiteren’.

Bewaren van je camera voor langdurige opslag 

Als het onwaarschijnlijk is dat jouw camera een poosje het daglicht zal zien, dan kun je het beste de batterij uit het apparaat verwijderen voordat jij de camera opbergt, zodat je een mogelijke lekkage of onbedoelde kortsluiting van de aansluitingen kunt voorkomen. 

Je kan jouw camera en apparatuur het beste in een droge, goed geventileerde ruimte opslaan. En als je het in een cameratas bewaart, schuif dan wat droogmiddel erin om schimmel of zo te voorkomen. Vervang dit droogmiddel om de paar maanden.

Wat voor soort protective case moet ik kopen? 

Wanneer jij op zoek bent naar een cameratas, dan is het belangrijkste om te onthouden niet wat het beste hoesje is, maar wat het beste hoesje is voor jouw behoeften. We hebben bij GoPro-Mania een ruime keus van diverse harde en zachte cameratassen, camera rugtassen die al jouw apparatuur kunnen bevatten, of kleine pouches waar enkel jouw compacte camera in past. 

Bekijk onze grote selectie cameratassen hier online bij GoPro-Mania en maak de juiste keus van de correcte protective case voor jou! 

PROTECTIVE CASE