Als jij net als ik door de ene vlekkeloze selfie na de andere op Instagram scrolt, en jij je bij jezelf afvraagt “waarom zien mijn selfies er niet zo uit?” Nou dan kunnen wij van Actioncam-Mania jou vertellen dat een goede selfie zoveel meer is dan de verlichting, achtergrond en jouw meest flatterende hoek te kiezen, want er zijn zoveel meer factoren waarmee jij rekening moet houden om die perfecte selfie te maken. We noemen er hier een aantal op:

Varieer je invalshoeken 

Kantel je hoofd van links naar rechts en op en neer om erachter te komen wat jouw beste selfie-kant is. Laat het licht op je wangen vallen en laat jezelf fijn zien.

Natuurlijke verlichting is het sleutelwoord 

Zelfs als jij geen make-up draagt, geeft natuurlijke verlichting jouw die prachtige gloed. En lieve vrienden: vermijd ten koste van alles TL-verlichting.

Heb veel plezier! 

Selfies maken hoeft echt geen super stressvolle ervaring te zijn. Word er speels mee en verander regelmatig je poses.

Vermijd een felle verlichting 

Hoewel natuurlijk licht het allerbelangrijkste is, moet je proberen te voorkomen dat jij recht in de zon opkijkt om zo geen schaduwen op jouw gezicht te werpen. Zorg ervoor dat de verlichting nooit te fel is.

Weet wanneer je LED licht moet gebruiken 

Natuurlijk licht is absoluut het meest ideaal, maar soms als het buiten donker is of als je binnen bent ontkom je niet aan kunstlicht. Een selfie LED ring is dan een prima alternatief.

Kies voor een selfie in de spiegel 

Soms ben je gewoon niet in de stemming voor een directe selfie, maar heb je wel de juiste look. Vergeet niet dat selfies via een spiegel dan ook super schattig kunnen zijn!

Glimlach bij twijfel 

Als het tuiten van je lippen of een smize (lachen met je ogen) een beetje ongemakkelijk aanvoelt, ga dan voor een echte glimlach. Forceer het echter niet, want je kunt nooit de fout ingaan met een oprechte glimlach!

Krijg een boost van een filter 

Wees niet bang om een (digitaal) filter te gebruiken om jouw selfie op te fleuren. Test al die schattige gezichtsfilters voor de perfecte Instagram foto.

Maak vooral ‘s ochtends selfies 

In de ochtend is je gezicht prettig schoon, jouw make-up nog heerlijk fris en alsook je haar is nog niet door de wind, nattigheid of een gymles verpest. Kortom, dit is de optimale tijd voor een selfiefoto!

Kantel je camera omhoog 

Beeldhoeken zijn ook belangrijk voor jouw camera. In plaats van recht in de camera te glimlachen, zou je jouw mobieltje of actiecamera een beetje boven jou kunnen houden. Hierdoor ziet de foto er wat minder intens uit... en die neerwaartse hoek is o zo vleiend!

Draag een zonnebril 

Als jij je een beetje verlegen voor de camera bent, of gewoon geen zin hebt om tientallen foto’s te maken om de ‘perfecte’ selfiefoto te verkrijgen, zet dan gewoon je lievelings zonnebril op. Op die manier hoef je eigenlijk alleen maar je lippen wat te tuiten, want laten we eerlijk zijn: met een badass zonnebril ziet iedereen er behoorlijk cool uit! 

Scoor ook heel wat likes met met al deze eenvoudige Actioncam-Mania Instagram selfie tips en maak zo keer op keer telkens weer geweldige selfies! 

https://www.actioncam-mania.nl/catalogsearch/result/?q=selfie+led+ring

https://www.actioncam-mania.nl/catalogsearch/result/?q=selfie 

Bron: seventeen