In augustus is de zomer voor veel kinderen en hun ouders weer voorbij, maar er zijn nog steeds veel leuke outdoor dingen te doen in augustus met jouw kinderen terwijl jij zelf of jouw kind weer de transitie maakt van zorgeloze zwoele zomerdagen naar die dagelijkse beslommeringen in het school leven.

Leren fotograferen

Het is bijvoorbeeld een leuke periode om jouw kind te leren fotograferen. Ga er op uit in een leuke dagtocht en laat de kinderen foto’s maken. Zoek vervolgens de printstudio op (online) om een fraai foto album hiervan af te laten drukken... Of maak gewoon plezier met het maken van een gratis digitale diavoorstelling om die aan opa en oma te geven!

Musea

Misschien niet geheel een outdoor activiteit, maar musea zijn eveneens interessante plaatsen om met kinderen naartoe te gaan omdat ze kinderen prettig blootstellen aan allerlei cultuur onderwerpen, zonder dat dit direct een fortuin hoeft te kosten.

Stel zo de kinderen bloot aan allerlei soorten kunst of onderwerpen om hun wereldbeeld behoorlijk te verruimen. Bekijk eventueel lokale tentoonstellingen. En of het nu gaat om avonturen in de ruimte, dinosaurussen of het maken van ijsco’s. Praat erna met hen erover wat ze het allerleukst eraan vonden.

Kamperen

Kamperen staat bij velen bovenaan de lijst van leuke dingen om te doen met je gezin, maar helaas kunnen campings in de zomerperiode behoorlijk druk worden.

Veel goedkoper en gemakkelijker dan op pad te gaan naar een camping, is door deze leuke activiteit gewoon outdoor in jouw achtertuin te doen! Dit is alsook een heel slimme manier om vooral jonge kinderen kennis te laten maken met het idee van kamperen.

Dus rol die slaapzakken plus die tent van Actioncam-Mania maar uit en geniet allen tezamen van het bijzondere buitenleven!

Outdoor games

En terwijl de herfst al bijna in aantocht is, kan je altijd nog die klassieke outdoor games spelen. Want onderschat de waarde van al die klassiekers niet. Er is namelijk een reden waarom deze van de ene generatie op de andere worden doorgegeven!

Denk bijvoorbeeld aan: Vlaggetje veroveren, hinkelen, vliegeren, verstopperje of wellicht zelfs een eigen boomhut bouwen.

Voor volwassenen of grote kinderen is er het zogenaamde ‘Geocaching’. Geocachen is een soort moderne speurtocht met behulp van handheld GPS eenheden (dit kan zelfs je iPhone of Android mobiel zijn).

De ‘schatten’ die je kan opspeuren zijn meestal verborgen items van allerlei soorten en maten welke kunnen worden gecamoufleerd om zo op te gaan in hun omgeving. Sommige bevinden zich op locaties die je elke dag passeert, andere brengen je soms buiten de gebaande paden naar een hele nieuwe wereld.

Leuke nazomer

Wat jij ook wilt doen om een leuke nazomer en vroege herfst te beleven: Actioncam-Mania kan je heel goed bijstaan met allerlei handige en nuttige outdoor artikelen.

outdoor