De GoPro die onder de plak zit heeft weinig te vertellen: het wordt onderdrukt of overheerst door iemand anders. Laten we maar zeggen door zijn grote GoPro man/vrouw baas.

De zegswijze ‘onder de plak zitten’ wordt vaak gebruikt om aan te duiden dat in een relatie één van de twee partners duidelijk de baas speelt over de ander. Die arme GoPro denk je dan!

Voor de herkomst van onder de plak zitten zou je overigens terug moeten gaan naar het schoollokaal van vroeger. De Nederlands taalkundige F.A. Stoett vermeldt bij onder de plak zitten: “Zoo beheerscht worden, als vroeger de kinderen door den schoolmeester met de roede en de plak”. Een plak was een stok met aan het uiteinde een schijf. Hier gaf de schoolmeester kinderen voor straf een mep mee op hun hand.

Vaak lees je hoe je het beste kunt voorkomen dat iemand je onder de duim houdt. En als je partner dit gedrag zou gaan vertonen, hoe er dan voor te zorgen dat je ‘m dumpt. Of hoe je jezelf kunt beschermen tegen dit soort manipulatie.

Het zou oneerlijk zijn om jouw GoPro hiermee gelijk te stellen. Deze trouwe en behulpzame reismakker staat namelijk compleet tot dienst van zijn weledele baasje.

Maar die GoPro baas en soms actiecamera tiran heeft vaak de neiging om hem overal naartoe mee te slepen. Dus dat heeft wel wat extra aandacht nodig.

Goed onder de plak zitten heeft hier dan ook een goedbedoelde betekenis: die GoPro op een professionele wijze met zelfklevende stickers vastzetten op een helm, surfboard of wat dan ook anders.

Wie denkt dat deze sneaky onderdrukkende methode slecht is voor de GoPro, laat ik jou dan direct uit die nare droom helpen. Deze zelfklevende stickers zorgen er juist voor dat die GoPro beschermd wordt tegen hopeloos vallen of zoekraken.

Onder de GoPro plak zitten is absoluut een positieve (plak-) band te noemen in jouw relatie met de GoPro. Deze stickers zorgen er voor dat de GoPro houder goed vast blijft zitten en dat jij jouw GoPro prettig in bedwang kan houden, zonder dat je het wellicht doorhebt wanneer jij al je sportieve acties uitvoert.

Niets durven te doen tenzij de GoPro levensgezel het goed vindt is van groot belang bij het gebruik van een super-sterke zelfklevende ‘onder-de-plak-sticker’ van Actioncam-Mania. En ze zijn zelfs geschikt voor alle mogelijk type actiecam partners!

Heb nooit meer onzekerheid, gebrek aan een actie ruggengraat of een GoPro partner die verloren dreigt te gaan in het niets... Zet ‘m daarom perfect trefzeker vast met een zekere zelfklevende GoPro sticker van Actioncam-Mania!

Een GoPro camera die ultiem goed en zwaar onder de duim zit, die vind je wel via Actioncam-Mania.nl

https://www.gopro-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=zelfklevende

Bron betekenis: onzetaal