Inversietherapie: wat is dat nou weer!?

Voor diegenen die hier nog nooit eerder van gehoord hebben, kunnen we vertellen dat inversietherapie inhoudt dat jij ondersteboven in een omgekeerde sportuitrusting bent vastgezet.

Dit alles terwijl jij aan jouw benen, enkels of voeten hangt met de bedoeling om van de therapeutische voordelen die hieraan verbonden zijn te kunnen profiteren.

Een oude therapie in onze moderne tijd

Inversietherapie op zichzelf is geen nieuw idee. Hippocrates, de vader van de geneeskunde, was zelfs al in 400 voor Christus getuige van wat nu inversietherapie is. Het doel van inversietherapie is de effecten van zwaartekracht te verslaan en alle neerwaartse kracht die alles naar het centrum van onze aarde trekt...

Deze inversietherapie is een techniek om met name de wervelkolom te strekken om zo rugpijn te verlichten. De hieraan verbonden theorie is dat jij door de zwaartekracht van jouw lichaam te verschuiven, de druk van je rug afneemt en tegelijkertijd jouw wervelkolom tractie biedt.

Inversietherapie kan vooral behoorlijk gunstig zijn voor mensen met een chronische lage rugpijn, een slechte bloed circulatie, ischias of scoliose.

Andere voordelen inversietherapie

Uitrekken via een omgekeerde sportuitrusting stimuleert de lymfeklieren om de stroom van lymfevloeistoffen te vergroten, welke deel uitmaken van het afvalverwijderingssysteem van het lichaam.

Evenzo hangt onze cellulaire gezondheid af van een goede bloedcirculatie om voeding te leveren en afval te verwijderen.

Inversietherapie helpt alsook om bewegingsziekte en stress te verlichten. Bovendien wordt het lichaam zich meer bewust van zijn ruimtelijke oriëntatie en balans terwijl het binnenoor tijdens de inversie wordt gestimuleerd.

Daarnaast is het fijn om te weten dat het niet nodig is om het lichaam volledig ondersteboven te plaatsen om voordelen te halen uit inversietherapie. Actioncam-Mania biedt een verstelbare omgekeerde sportuitrusting met de flexibiliteit om de meest comfortabele hoek uit te kiezen.

Een verminderde rugpijn

Een wetenschappelijk onderzoek keek onlangs naar 47 mensen met chronische lage rugpijn. Ze beoefenden allemaal inversietherapie in drie sessies van 3 minuten onder verschillende lichaamshoeken.

Deze studie wees vervolgens uit dat bij het toepassen van een 60 graden inversietherapie de rugpijn na acht weken verminderde. Het verbeterde idem dito de flexibiliteit en sterkte van de romp.

Klinkt allemaal heel goed, dacht jij ook niet? Maar het is wel belangrijk hier even met jouw huisarts of bewegingstherapeut over te praten voor als je geïnteresseerd bent in de voordelen van deze inversietherapie. Er kan zo bepaald worden of deze interesante therapie voor jou geschikt is.

Enkele minuten per dag

Als jij dagelijks slechts enkele minuten een omgekeerde sportuitrusting van Actioncam-Mania gebruikt, dan kan jouw wervelkolom de noodzakelijke verlichting krijgen die het nodig heeft om je lage rugpijn te genezen, de bloedsomloop te verbeteren en jouw mobiliteit te vergroten.

Denk daarom onmiddelijk na over alle voordelen die inversietherapie met een omgekeerde sportuitrusting van Actioncam-Mania jou kan aanbieden.

omgekeerde sportuitrusting