Er zijn, tenminste als je een beetje onderzoek ernaar doet, veel nieuwe en unieke (outdoor) sports te ontdekken waar jij waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt. Hier is een GoPro-Mania lijstje van allerlei ultra-moderne sporten waarvan sommigen denken dat ze zeker potentie hebben en op een dag misschien zelfs mainstream kunnen worden!

Earthing 

Earthing is een nieuwe sport gecreëerd door Mark Aaron Saus, die het hardlopen en zwemmen met elkander combineert. Het is geen biatlon (wat een uithoudingsvermogen is), maar een krachtsprint over 110m. De Earthing kampioen is de snelste mens op aarde, namelijk op land en door het water water. Deze sport ontstond in de zomer van 2013 in Denemarken.

Hantis 

Dit is een eenvoudig spel die door Ben Fatherree, Jason Johns en een aantal vrienden ontwikkelt, dat zich via gymleraren over scholen in de Verenigde Staten verspreidt. De sport heeft veel overeenkomsten met tafeltennis (pingpong), maar is veel dynamischer. Alles wat je ervoor nodig hebt om Hantis te spleen zijn vier tafels en een bal.

Hammerfield 

Hammerfield is een full-contact sport, die in 2012 door Dave Simson werd uitgevonden. Na het zien van de bioscoop kaskraker ‘The Avengers’, raakte Dave geïnspireerd door de uitvoering van ‘Thor’ en zijn magische hamer. In Hammerfield scoor je door een foam hamer naar het doel te gooien of te springen en het doel te raken. Het doel is een bel die drie meter boven de grond hangt. Elk team bestaat uit acht spelers op het veld plus een aantal reserves. Van deze 8 spelers zijn er 4 hamerdragers en 4 soldaten.

Blo-Ball 

Blo-Ball is in wezen tafeltennis maar dan zonder de peddels. Spelers strijden tegen elkaar door de pingpongbal heen en weer te blazen, en scoren een punt door de bal langs zijn/haar tegenstander te schieten (eh… blazen). De tafel is ongeveer 1.80 meter lang en 1 meter breed, met rails van 7.5 cm hoog langs de zijkanten om de bal in het spel te kunnen houden. De tafelpoten zijn verstelbaar om zo meer mogelijkheden te bieden aan de spelers en de verschillende lengtes die zij kunnen hebben.

360Ball 

De sport 360Ball werd in 1990 door Mark en John Collins in Zuid-Afrika bedacht, en in 2010 her-gecreëerd. 360ball is een nieuwe sport die de principes en eigenschappen van een cirkel gebruikt om een ​​bijzonder balspel te definiëren. De spelers gebruiken een racket om een ​​bal op een centraal geplaatste concave schijf te slaan. De baan bezit geen aparte zijkanten en de spelers bewegen zich 360 graden rond deze schijf. 360ball wordt in het enkelspel door twee spelers gespeeld of door twee teams van twee spelers in het dubbelspel.

Knuckle Racket 

De nieuwe Knuckle Racket sport werd in 2009 bedacht door Jose Castillo uit Miami, in Amerika. Knuckle Racket is een sport die je op een racquetballbaan speelt. In deze sport kun je de bal zelf slaan (of meppen) omdat het net van de rackets precies over je knokkels heen gaat. De sport is een combinatie van boksen en racquetball. Het is zowel uitdagend als leuk.

Aeris 

Aeris werd in april 2017 in Ierland opgezet. Bij deze sport worden er drones tezamen met vijf personen in een team ingezet. De vereiste uitrusting is als volgt: drones, twee hoepels die drie meter boven de grond opgehangen zijn, die een diameter van één meter meter. Het veld is 20 x 20 meter (400 vierkante meter). 

In dit spel heeft elk team een ​​scorende drone, dit is de drone die de hoepel mag betreden om voor het team een ​​punt te scoren, deze drone heeft een gouden streep gevolgd door de kleur van het team. De verdedigers hebben enkel de kleur van het team en het is hun taak om te voorkomen dat het andere team scoort. De keeper heeft een blauwe strook gevolgd door de kleur van het team, en heeft de  taak om te voorkomen dat de scorende drone van de tegenstander scoort.

Naked tennis 

Naked tennis, wat letterlijk naakt tennissen betekent is een nieuwe sport die in december 2020 door Daniele Favero uit Italië is uitgevonden. Het is een variant van tennis, dat zonder een net wordt gespeeld. Om ‘naakt’ te tennissen houd je dus je kleren aan, en je kun hiervoor een standaard ‘aangeklede’ tennisbaan voor gebruiken, waarbij een aantal simpele wijzigingen zijn doorgevoerd. 

Je hebt het net of zelfs de centrale lijn van deze baan niet nodig. In plaats daarvan je hebt een lijn nodig die de basislijnrechthoek (het zogenaamde niemandsland) in twee helften deelt. Om dubbelspel te kunnen spelen, verleng je gewoon de horizontale servicelijn met de banden aan de zijkant. 

Heb je met deze unieke (outdoor) sports al een idee gekregen wat voor sport jij deze zomer graag zou willen beoefenen? GoPro-Mania houdt je geest graag open minded plus sportief, en ondersteund jou daarom bij welke lichaamssport je ook wenst te doen. Naakt of liever niet... 

OUTDOOR & SPORTS

Bronnen: topendsports