Heb jij je ooit afgevraagd hoe je kan voorkomen dat jouw telefoon, extra kleding en zo nat worden tijdens een boottocht, of een ander soort avontuur in de buitenlucht?

Een beschermende dry bag van Actioncam-Mania kan daarvoor de beste oplossing zijn!

Een dry bag is een soort flexibele opbergtas die op een waterdichte manier afdicht. Een dry bag wordt vaak gebruikt bij kajakken, kanoën, raften en andere buitenactiviteiten zoals skiën en snowboarden, waarbij gevoelige voorwerpen nat zouden kunnen worden.

Een dry bag wordt met name gebruikt om elektronica tegen water te beschermen. Het wordt alsook toegepast om te voorkomen dat slaapzakken of reservekleding nat kunnen worden, want als jij gaat kamperen, dan kan het slecht voor je gezondheid zijn als jij je in vochtige kledij of slaapgoed bevindt.

Een dry bag is meestal gemaakt van een waterbestendig materiaal, zoals PVC, dat zo is vervaardigd dat het waterondoorlatend is. Het heeft veelal een ‘rolsluiting’ dat driemaal moet worden omgerold of gevouwen om zo een waterdichte afsluiting te garanderen.

En geloof het of niet, je kan een dry bag voor nog meer toepassingen gebruiken dan enkel jouw items droog te houden in natte situaties. Hieronder zijn een paar mogelijke andere functies:

Je wasgoed beheren. Jouw vuile kleding gescheiden van schone kleding houden kan lastig zijn als jij zonder koffer leeft, maar vooral als jouw kleding vies of nat is. Het hebben van een dry bag kan in dit scenario nuttig zijn, omdat je simpelweg die vuile kleren van je kan oprollen en hierin kan stoppen.

Als noodkussen. Stel je voor dat jouw vlucht of andere type transport is vertraagd en dat jij daardoor voor onbepaalde tijd vastzit op een treinstation of een luchthaven. Omdat inchecken in een hotelkamer dan vaak niet langer mogelijk is vanwege tijdsgebrek, kan jij overal waar jij maar bent nu een dutje doen met een geïmproviseerd kussen van jouw met lucht gevulde dry bag.

Opslag van kabels en bedrading. Wanneer jij onderweg bent, kan het beheren van alle kabel rommel van camera- of telefoon opladers, powerbanks of andere gadgets met snoeren op zijn zachtst gezegd soms heel frustrerend blijken. Een handige en snelle oplossing is deze in jouw dry bag te bewaren.

Samengeperste opbergtas. Als je tijdens jouw trip flink aan het shoppen bent geweest, dan kan je soms met moeite al die nieuwe items in jouw rugzak opbergen. Een dry bag kan jou dan prettig uit de brand helpen.

Water container. Wist jij dat je die dry bag in een draagbare emmer kan veranderen? Welnu, als jij in het wild kampeert, neem dan jouw dry bag mee naar een rivier of beek en vul deze tot de rand met water om vervolgens terug te keren naar je kamp. Op deze manier heb jij liters water tot je beschikking!

Een wasmachine.  Eén van de meest unieke alternatieve toepassingen voor een dry bag is het als een geïmproviseerde wasmachine te gebruiken. Net zoals je het als een emmer zou kunnen gebruiken, vul je de zak gewoon met water, voeg je milieuvriendelijke zeep toe... en wassen maar!

Handig drijfmiddel. In de wildernis moet je wellicht wel eens een gevaarlijke rivier oversteken. Een dry bag kan jou in deze situatie meehelpen door het gevuld met lucht als een behulpzaam drijflichaam te laten werken, om zo je rugzak en andere essentiële voorwerpen over de rivier te laten drijven.

Een dry bag van Actioncam-Mania is inderdaad een heel interessante alleskunner!

https://www.gopro-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=dry+bag