Fotograferen is tegenwoordig voor zowel jong als oud één van de meest favoriete activiteiten geworden. Sommige personen kunnen met hun professionele camera vaardigheden foto’s of video’s opnemen om zo geld te verdienen, terwijl anderen dit fotograferen puur als hun hobby beschouwt.

Om goede natuurlijke uitziende opnames te maken wordt absoluut een hoogwaardige digitale camera aanbevolen. En omdat die camera erg belangrijk en waardevol is, is een goede lens cover plus beschermhoesje / behuizing hoogst noodzakelijk.

Tegenwoordig is geen enkele thrill-seeker, avonturier of waaghals compleet zonder hun GoPro. Alhoewel ze echt wel stevige compacte metgezellen zijn, hebben ze wel degelijk een beetje verzorging nodig.

Het nemen van een paar eenvoudige maatregelen om jouw GoPro goed te beschermen verlengt niet alleen de levensduur van jouw action cam, maar zorgt ervoor dat hij altijd voor actie klaar staat wanneer jij dat maar wilt.

De behuizing. Na een flinke excursie is de (waterdichte) behuizing van je GoPro waarschijnlijk behoorlijk toegetakeld. Dit is dan ook zeker het onderdeel van de camera dat het meest wordt misbruikt en het is eveneens gevoelig voor het verzamelen van vuil en resten welke jouw camera ernstig kunnen beschadigen, ja zelfs zelfs permanent, indien deze actiecamera niet op de juiste manier wordt schoongemaakt en onderhouden.

Jij zou daarom de camera voorzichtig uit de behuizing moeten halen, waarbij je er vooral op moet letten dat je de lens niet aanraakt. Gebruik als het kan perslucht om vuil of zand van de lens te verwijderen. Veeg  niet over die lens heen! Als er namelijk vuil op zit, dan zal bij dit afvegen de lens bekrassen en jouw GoPro zo behoorlijk beschadigen. Dus...

De lens. Als eerste voorzorgsmaatregel raden we jou een lens cover van Actioncam-Mania aan. Als je alle vuil en resten hebt weggeblazen met perslucht (of met je mond indien jij over een serieuze longkracht beschikt), alleen dan is het de tijd om de lens goed schoon te maken.

Velen zullen aanbevelen om het gewoon met wat vochtige adem te beslaan, maar een goede lensreinigingsoplossing is het beste. Gebruik vervolgens een lensdoekje of reinigingsset om het schoon te vegen en jouw camera is wederom klaar om op avontuur te gaan.

Een beschermende hoes. Daarnaast kan jij het beste goed voor jouw action cam zorgen door hem altijd in een beschermende hoes op te bergen voor wanneer deze niet in gebruik is. Zorg ervoor dat alles goed in deze hoes past, zodat het niet te veel rammelt tijdens het transport.

Ook al zijn al die actiecamera’s en accessoires zo vervaardigd dat ze veel kunnen weerstaan, het is altijd beter om het bij inactiviteit fijn in een hoesje te beschermen.

Als jij rekening houdt met deze handige bovenstaande tips, dan zal jouw actiecamera samen met jou zeker een lang en welvarend leven met vele interessante avonturen beleven!

Bescherm jouw actiecamera ook goed tegen schade met camera protectie van Actioncam-Mania.nl

https://www.gopro-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=cover

https://www.gopro-mania.nl/catalogsearch/result/index/?cat=0&p=2&q=lens+cover

https://www.gopro-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=behuizing

https://www.gopro-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=hoes